15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElevi inghetati si reparatii in plina iarna

Elevi inghetati si reparatii in plina iarna

Aproape in fiecare oras al Vaii Jiului exista cel putin o scoala sau o gradinita in care inca nu s-a dat caldura din cauza unor defectiuni la sistemul de alimentare, iar furnizarea agentului termic a fost reluata abia la inceputul acestei luni. Copiii si dascalii au inghetat si vor continua sa inghete in clase pâna când vor fi remediate defectiunile sau se vor descurca cum vor putea. Cel mai mult au de suferit copiii din scolile si gradinitele de la Uricani, pentru ca in acest oras o singura scoala are centrala proprie, restul fiind inca racordate la sistemul centralizat, care in acest an se pare ca nu va functiona.


„Nici o scoala nu a avut pâna la sfârsitul saptamânii trecute caldura. De luni, copiii de la Scoala Nr. 1 vor primi, pentru ca aceasta are sistem propriu de incalzire. Ceilalti erau racordati la centrala, dar cum societatea care se ocupa de furnizarea agentului termic nu mai are nici curent electric, nici apa sau alte utilitati si se va desfiinta, nu am putut da caldura“, a spus Constantin Stancu, viceprimarul orasului Uricani.


Si in municipiul Vulcan au fost probleme pentru ca una dintre scolile racordate la sistemul de alimentare de la Paroseni nu a primit caldura, din cauza unei defectiuni pe magistrala. „A fost inregistrata o avarie pe magistrala la sfârsitul saptamânii trecute, o teava fiind fisurata, iar Scoala nr. 6, precum si cartierele Cocosvar si Traian au ramas fara caldura. Speram sa se reia cât mai curând, pentru ca restul institutiilor de invatamânt din Vulcan au primit caldura“, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului.


Si la Petrosani, pâna la sfârsitul saptamânii trecute, au fost unitati de invatamânt in care elevii au stat in frig, pentru ca inca se faceau reparatii, dar autoritatile locale dau asigurari ca saptamâna aceasta situatia se va imbunatati simtitor si copiii nu vor mai ingheta in clase.


„Au primit caldura aproape toate scolile, imediat ce s-a furnizat, la 1 noiembrie, in toata Valea Jiului, dar au fost si scoli si o gradinita unde au fost defectiuni. In rest, au stocuri si scolile care folosesc lemne si carbuni, si deocamdata nu vor fi copii care sa stea in frig, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS