14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Ard padurile

De joi dupa-amiaza, peste 60 de hectare de padure au ars in judetul Mehedinti. Padurarii impreuna cu locuitorii din sapte sate incearca sa stinga focul, pompierii si jandarmii neintervenind inca in forta .


Focul a izbucnit in apropierea comunei Corcova, la 15 kilometri de orasul Strehaia, si s-a extins pe o suprafata mare, punând in pericol alte sase sate din zona. Oamenii au intervenit cu maturi si sape pentru a opri extinderea focului, insa din cauza vegetatiei uscate si a vântului, efortul lor a fost in zadar. „Suntem toti padurarii aici adunati din toata zona. Fiecare a venit cu oameni si unelte, dar nu putem sa facem fata incendiului. Ard copaci si ne uitam cum padurile, atât ale statului, cât si cele particulare, sunt mistuite. Am anuntat de vineri seara pompierii sa ne ajute, au venit doua masini numai cu oameni si când au vazut ca nu pot urca au facut cale intoarsa“, a declarat padurarul comunei Corcova.


Oamenii supravegheaza incendiul si au taiat copacii uscati din calea focului. „De mai bine de 48 de ore nu am mai stat deloc jos, taiem copaci, incercam sa stingem flacarile, sa nu ajunga focul la gospodarii. Suntem istoviti, nu stiu de ce nu ne ajuta nimeni“, declarau suparati oamenii. Flacarile au lasat in urma lor un adevarat dezastru. „Am fost anuntati târziu, iar terenul accidentat nu le permite servantilor sa intervina cu autospecialele din dotare, asa ca pompierii au incercat sa actioneze terestru. Pichetul de pompieri Strehaia este la fata locului si supravegheaza focul“, a informat Biroul de presa al ISU Drobeta.


Focul a ajuns la 200 de metri de satul Voloiac, cea mai expusa localitate din zona. Nimeni nu stie cum a izbucnit incendiul din zona Corcova. Oamenii spun ca nu au vazut niciodata flacari care sa se intinda pe o asemenea suprafata, iar despre pagube nici macar nu au curajul sa vorbeasca.


In apropiere de localitatea Ciochiuta, sâmbata noapte, un nou incendiu a izbucnit in padurea Ocolului Silvic Strehaia. Focul a ars mai bine de trei ore si a distrus multa vegetatie uscata, vii, arbusti si puieti din padure. Nici la acest incendiu pompierii nu au intervenit, padurarul satului cu mai multi oameni reusind sa stinga focul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS