13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima zapada ii gaseste pe primari „in pregatiri“

Prima zapada ii gaseste pe primari „in pregatiri“

In Valea Jiului, ninsoarea a inceput de joi noapte. Circulatia rutiera a fost infernala, dupa ce masinile au fost surprinse in trafic de inghetul de peste noapte.


Circulatia autovehiculelor a fost blocata mai multe ore ieri dimineata pe DN 66, intre localitatile Merisor si Banita, dupa ce doua tiruri au derapat si au blocat drumul. Comisarul Petre Mârza, comandantul Serviciului Politie Rutiere, a declarat ca atât pe DN 66, cât si pe DN 66A, in Valea Jiului, circulatia autovehiculelor se desfasoara cu dificultate deoarece Administratia Drumurilor Publice nu a intervenit. „Administratia Drumurilor Publice nu a luat nici un fel de masura, desi au fost avertizati de mai multe zile de inrautatirea vremii. Nu au utilaje pregatite si nici material antiderapant. Nu au nimic“, a declarat Mârza. Echipele de interventie au reusit dupa mai multe ore sa deblocheze traficul in zona Merisor pe o singura banda, insa coloana de masini se intindea pe sute de metri in ambele sensuri. Defileul Jiului este circulabil si nu au fost semnalate probleme in trafic.


La Uricani e soare


Contactati telefonic, reprezentantii Primariei Uricani spuneau ieri-dimineata ca era soare in oras, dar ca pregatirile de iarna sunt in toi. Tone de nisip si zgura de la centralele termice erau pregatite, in timp ce la Câmpu lui Neag se turna asfalt pe drumul spre Herculane. „La noi nu ninge si e soare, dar am pregatit 15 tone de nisip si aproximativ 30 de tone de zgura. Ne ajuta si cei de la Drumurile Nationale, avem si stocul de sare, asa incât vom fi pregatiti sa intervenim“, a afirmat Constantin Stancu, viceprimarul orasului Uricani.


La Vulcan s-a dat cu sare si nisip


Traficul rutier spre Vulcan a fost mult ingreunat din cauza unui tir care a derapat, desi, spune primarul Gheorghe Ile, pe drum s-a dat cu sare si nisip. „Am avut azi (ieri-dimineata – n.r.) probleme intre Vulcan si Aninoasa, dar am pornit inca de dimineata si am intervenit pe portiunile de strada unde a fost nevoie cu sare si nisip“, a spus Gheorghe Ile.


Primarul de la Vulcan a spus ca e pregatit in aceasta iarna sa intervina cu mai multe utilaje, cu materiale antiderapante si forta de lucru, asa incât ii asigura pe cei din zona ca nu vor avea probleme in trafic.


Fara probleme la Petrosani


La Petrosani, reprezentantii primariei spun ca nu sunt probleme in trafic si ca iarna nu-i va prinde nepregatiti. Stocul de materiale antiderapante este pregatit si se va interveni atunci când va fi necesar. Politia ii avertizeaza pe conducatorii autovehiculelor care au o greutate de peste 3,5 tone sa aiba masinile echipate corespunzator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS