14.8 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPacient spânzurat in Clinica de Psihiatrie

Pacient spânzurat in Clinica de Psihiatrie

Un pacient al Clinicii de Psihiatrie din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova a fost gasit spânzurat cu un siret, ieri-dimineata, in salonul in care era internat.


Alt spital din Craiova a intrat in atentia publicului, dupa ce ieri, in jurul orei 10.30, un pacient a fost gasit spânzurat in salonul Clinicii de Psihiatrie. Nicolae Pârvulescu, de 27 de ani, din municipiul Craiova, a fost internat in regim de urgenta marti, iar ieri-dimineata a fost gasit atârnând intr-un streang facut din sireturile de la pantofi. „Politia a fost sesizata despre faptul ca un pacient al Clinicii de Psihiatrie a fost gasit spânzurat intr-un salon. O echipa s-a deplasat la fata locului si a stabilit ca barbatul se spânzurase cu sireturile de la pantofi si ca nu prezenta urme de violenta la nivelul corpului. Nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului, iar cadavrul a fost transportat la morga in vederea necropsierii“, a declarat Maria Vasile, purtator de cuvânt in cadrul Inspectoratului de Politie Dolj. Dupa rezultatul necropsiei politistii doljeni vor stabili cu exactitate care a fost cauza mortii lui Nicolae Pârvulescu.


Acuze grave la adresa clinicii


Membrii familiei Pârvulescu spun ca intreaga vina apartine personalului medical, care nu a supravegheat pacientii si nu si-a facut treaba cum trebuie. „Asta e abator, nu spital. Cum au putut sa lase pacienti nesupravegheati? Ce specialisti se numesc astia care nici macar nu au putut sa imi spuna ce are copilul meu? Asa ceva nu am mai vazut de când sunt. I-au cerut lui acordul sa ramâna internat, când el nu are discernamânt. Ei sunt vinovati pentru moartea lui“, a explicat Ion Pârvulescu, tatal tânarului.


Alta ruda a pacientului are semne de intrebare si in legatura cu ora mortii si crede ca personalul spitalului ascunde câteva greseli grave. „Noi credem ca baiatul s-a omorât aseara (marti seara – n.r.). Ei au spus ca a venit dimineata la masa, ca a vorbit cu asistentele, dar e greu de crezut. Cum sa iti mai arda de masa când tu peste cinci minute vrei sa te omori? Am impresia ca aici este mai mult decât ne spun ei. Noua nu ne-au spus nimic concret“, a completat Daniela Neagoe, matusa lui Nicolae.


ASP, tinuta la distanta


Conducerea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova nu a putut fi contactata ieri, personalul afirmând ca directorul institutiei, prof. dr. Tudor Udristoiu, este plecat din tara. In schimb, purtatorul de cuvânt al unitatii medicale craiovene doar a confirmat incidentul, insa nu a putut da mai multe explicatii, nici macar despre boala de care suferea Pârvulescu. „Pacientul a fost internat marti in serviciul de urgenta al clinicii, iar azi (ieri-n.r.) a comis un act suicidal. Mai multe amanunte vom putea oferi numai dupa terminarea anchetei politistilor si procurorilor“, a declarat Mihai Pârlog, purtator de cuvânt al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.


Se pare ca boala de care suferea Nicolae Pârvulescu si pentru care a fost internat in Clinica de Psihiatrie este tulburare agresiva bipolara. Conform medicului psihiatru Ioana Dinu, bolnavii cu tulburari agresive bipolare au idei de vinovatie, de incurabilitate, cred ca nu sunt utili si au tendinte de sinucidere.


Autoritatea de Sanatate Publica Dolj nu aflase pâna ieri, la ora 15.00, despre incidentul petrecut in cursul diminetii in Clinica de Psihiatrie.


„Acum aud, de la dumneavostra, de acest caz. In primul rând voi declansa o ancheta ca sa aflu de ce nu am fost informat pâna in acest moment despre cele petrecute la Clinica de Psihiatrie. Dupa aceea o sa vedem ce s-a intâmplat, prin intermediul unei anchete a conducerii clinicii, care va fi efectuata cu sau fara supravegherea noastra“, a explicat prof. dr. Gabriel Mogos, director executiv al ASP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS