12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPiata Veche va fi doar amintire

Piata Veche va fi doar amintire

Ceea ce mai ramasese din vechea Piata Elca a fost retrocedat fostului proprietar.


Piata Veche functioneaza (inca) pe locul fostei Piete Elca de acum aproape doua secole, care la rândul ei a fost infiintata in locul unde, cu mai bine de trei secole in urma, se afla târgul orasului. Cu vremea, orasul s-a marit, iar târgul a fost mutat undeva in zona ocupata acum de Judecatoria Craiova. Cu 100 de ani in urma, târgul a fost din nou mutat, ocupând o suprafata imensa in zona actualului Parc „Puskin“, pentru ca ulterior sa fie amplasat pe o noua locatie, in apropierea Parcului „Nicolae Romanescu“, unde se afla astazi.


Teren retrocedat


Craiovenii care isi faceau pâna in prezent cumparaturile din Piata Veche ar putea spune adio acestei locatii din 2007. Amplasamentul cu o suprafata de 1.475 mp a fost câstigat in 2000 de fostul proprietar, Alexandrina Ciocanescu, care la rândul ei a vândut terenul unor investitori. De atunci, spre surprinderea autoritatilor locale, noul proprietar nu le-a solicitat inca sa elibereze zona, desi ar avea tot dreptul.


De anul viitor, situatia s-ar putea schimba, potrivit viceprimarului Sorin Iordache, Serviciul de Administratie a Pietelor si Târgurilor urmând sa-si desfiinteze piata de acolo. „Trebuie sa eliberam zona pentru ca nu mai este terenul nostru. Nu ne-am gândit sa amenajam alta piata acolo, deoarece nu am avea unde. Oricum, locatarii din zona nu sunt foarte departe de Piata Centrala, putând sa isi faca acolo cumparaturile. Scopul nostru nu este sa desfiintam piete, dar in acest caz nu avem alternativa“, a conchis viceprimarul.


Decizia administratiei locale nu a fost primita insa cu atâta usurinta nici de comerciantii din piata care va trebui sa isi gaseasca alta locatie, dar nici de unii locatari din zona.


„De atâtia ani, de când ne vindem aici marfa, ne-a invatat lumea si avem clienti fideli. Daca ne muta de aici ne vor trimite in cine stie ce piata, unde trebuie sa ne inghesuim cu altii“, a spus indignata Floarea Ghecea, producator agricol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS