12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFamilie rapita in plina strada

Familie rapita in plina strada

Trei barbati romi, sub amenintarea sabiilor, au „confiscat“, sâmbata seara, masina unui craiovean, cu tot cu familia acestuia, cerând in schimbul lor 2.000 de euro.


Octavian P., de 50 de ani, din Craiova, conducea sâmbata seara un Renault, in care se mai aflau Diana, sotia sa, fiica sa de patru ani si sotii Catalin si Liliana S., pe strada Râului din localitate, iar in zona unde strada este inchisa pentru lucrari a patruns pe contrasens. Un automobil BMW, care circula regulamentar din sens opus, a iesit in decor pentru a evita o tamponare intre cele doua autoturisme. Octavian si-a continuat drumul, insa pe bulevardul 1 Mai a fost ajuns din urma de BMW-ul cu pricina, care a lovit, blocat si oprit Renaultul.


„Totul a pornit de la un incident in trafic, pe strada Râului, când soferul unui autoturism a patruns pe contrasens fara sa realizeze acest lucru, fortând alt autoturism sa paraseasca drumul pentru a evita o ciocnire. Dupa acest incident, trei tineri au urmarit masina, au oprit-o, dupa care au plecat cu ea si doua persoane“, a declarat comisarul Cristinel Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale.


Rascumparare de 2.000 de euro


Dupa ce Renaultul lui Octavian a fost fortat sa opreasca, din BMW au coborât trei tineri de etnie roma, iar unul dintre ei a scos o sabie cu care l-a amenintat pe sofer, cerându-i 2.000 de euro pentru stricaciunile provocate masinii, când a fost obligat sa paraseasca partea carosabila. Dupa un schimb de replici, unul dintre agresori s-a urcat la volanul autoturismului Renault, in care ramasesera Diana si fetita si au plecat, iar ceilalti doi l-au urmat cu BMW-ul. Dupa semnalarea incidentului, cazul a fost preluat de Sectia 2 Politie Craiova, care a reusit in scurt timp sa gaseasca masinile, acestea fiind identificate pe strada Nicolcescu din municipiu, unde au fost gasite si sotia si fiica lui Octavian. „Pentru ca ei se aflau cel mai aproape de locul incidentului, colegii de la Sectia 2 s-au implicat si au descoperit masinile abandonate pe o strada din Craiova. A ajutat si faptul ca femeia sechestrata si-a sunat sotul si a indicat locul unde au fost dusi. Femeia si copilul nu au patit nimic pâna când au fost gasiti de politisti, insa erau destul de speriati. Agresorii au cerut 2.000 de euro, motivând ca atât ar costa reparatiile masinii avariate in urma incidentului din trafic. Consideram ca este o fapta foarte grava, fiind vorba de tâlharie si sechestrare de persoane“, a mai spus Cristinel Ciocoiu. Politistii doljeni i-au identificat pe agresori in persoanele lui Narcis C., de 19 ani, Dumitru D., de 18 ani, si Lavinu S., de 25 de ani, toti din Craiova. Narcis si Dumitru au fost retinuti si introdusi in arest, urmând sa fie prezentati Judecatoriei Craiova cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de tâlharie, lipsire de libertate in mod ilegal, port ilegal de arma alba si distrugere. Cel care a condus Renaultul s-a ales cu dosar penal si pentru conducerea unui automobil pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere. Lavinu S. a disparut de la domiciliul sau, iar politistii fac cercetari pentru prinderea acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII