12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

UE „trage tepe“

Timpul pare sa stea pe loc in Afumati si sa tina si autoritatile locale la fel. Mandatele se duc si vin, primarii si viceprimarii s-au mai schimbat, dar Afumatiul a ramas la fel. Aceleasi drumuri „asfaltate“ cu noroi, aceeasi apa pe care locuitorii o beau din fântânile care nu au fost dezinfectate de zeci de ani.


Pentru toate aceste „realizari marete“, autoritatile au un singur raspuns: nu sunt bani si de la UE nu vor sa ia ca, umbla vorba prin sat, ii cam place Uniunii „sa dea tepe“ taranilor. In timp ce consilierii locali fac din orice motiv „dispute“ politice si isi sapa unii altora „groapa“, satul imbatrâneste si se goleste in fiecare an pentru ca nimanui nu-i pasa ca tinerii pleaca. „Nu am avut pâna acum nici un proiect, doar fondurile care ne-au fost repartizate de Consiliul Judetean (CJ) Dolj pentru diferite lucrari. Acum ne-au dat 680 de milioane pentru repararea caminului cultural si am mai adus si niste masini de piatra in comuna. Nu ne-am implicat in problemele legate de fonduri europene pentru ca nu prea avem noi incredere in straini. Au venit acum câtiva ani niste spanioli in comuna ca sa investeasca aici si ne-au pus sa intocmim documente si n-au mai venit. Ne-au tras teapa, cum se spune, asa ca acum o sa facem ce putem prin forte proprii“, a explicat viceprimarul Cornel Furis.


Vicele din Afumati se tine bine de scaun


„Prin forte proprii“, autoritatile locale nu au reusit decât sa aloce din buget 20 de milioane de lei pentru echipamentele celor doua echipe de fotbal din comuna si 700 de milioane de lei pentru achizitionarea unui microbuz care sa transporte elevii. Nu l-au mai cumparat insa pentru ca au primit un Aro de la o unitate militara. Si cum nu au prea multe de facut pe la sedintele de consiliu local, consilierii Aliantei pun la cale „detronarea“ viceprimarului aflat in partidul de opozitie pe care chiar ei l-au propus. „Dupa ce m-au pus viceprimar, vor acum sa ma dea jos si imi cauta motive care mai de care. Ca nu a fost ingradit stadionul, ca a priponit un om o capra pe un rond, ca s-a desprins o tabla de la piata sau ca am distribuit incorect piatra in comuna. De doua ori m-au destituit si de doua ori i-am câstigat in instanta“, se mândreste vicele. Asa ca nimeni nu poate sa spuna ca sta degeaba in primarie, iar integrarea europeana si fondurile ei pot sa vina, ca autoritatile din Afumati si-au pregatit deja replica: „Nu, multumesc. Nu suntem interesati“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS