19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSase centre medico-sociale, la un pas de a fi inchise

Sase centre medico-sociale, la un pas de a fi inchise

Incepând cu 1 ianuarie 2007, sase centre medico-sociale din judetul Dolj risca sa fie inchise din cauza faptului ca nu au fost acreditate. Asociatiile si fundatiile care ofera servicii sociale mai au la dispozitie câteva zile pentru a solicita bani de la bugetul de stat. 


Centrele medico-sociale Cetate, Sadova, Bechet, Brabova, Amarastii de Jos, Plenita mai au la dispozitie doar doua luni pentru a se acredita ca furnizori de servicii sociale la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Dolj, in caz contrar nu mai au dreptul sa acceseze fonduri europene si nici sa ofere servicii sociale. In ciuda faptului ca in judetul Dolj exista foarte multe asociatii si fundatii, cu personalitate juridica, acestea infiintând si administrând unitati de asistenta sociala si având posibilitatea sa solicite subventii de la bugetul de stat, foarte putine dintre ele depun proiecte pentru a solicita aceste fonduri. „Sunt eligibile sa solicite subventii asociatiile si fundatiile care au cel putin 12 luni experienta in domeniul serviciilor sociale si care acorda servicii unor beneficiari din mai multe judete. Din judetul Dolj sunt acreditate si in consecinta au solicitat fonduri: Serviciul de Asistenta si Protectie Sociala din cadrul Primariei Craiova; Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj; Asociatia de Ingrijiri Comunitare Helios; Centrul Educational «Teodora» din Bailesti (Asociatia Landon Down); Casa Sperantei din Bailesti; ANCAR ( care protejeaza copiii cu autism); «Vasiliada», din cadrul Mitropoliei Olteniei si European House“, a precizat Marius Simcelescu, director adjunct al Directiei de Asistenta Sociala din cadrul DMSSF Dolj.


31 octombrie, ultima zi in care se pot solicita bani


Pentru anul 2007, au dreptul sa primeasca subventionare unitatile sociale care ofera servicii urmatoarelor categorii: persoanelor vârstnice, persoanele tinere care parasesc sistemul de protectie a copilului, victimele violentei in familie, victimele traficului de persoane, persoanele toxico-dependente, persoanele sarace, aflate in dificultate, imigrantii si refugiatii, oamenii fara adapost, cei cu dizabilitati si copiii separati sau cu risc de separare de parinti. Termenul-limita de inregistrare a cererilor de solicitare a subventiilor de la bugetul de stat este 31 octombrie. Potrivit legii, furnizorii de servicii sociale pot organiza si acorda servicii sociale, numai daca sunt acreditati de DMSSF Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS