15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBambaloi, injunghiat „politic“

Bambaloi, injunghiat „politic“

Dupa ce la alegerile din comuna doljeana Bârca, din aceasta luna, Tatian Dumitru si Ilie Bambaloi, zis Nelson, au intrat in conflict pentru câstigarea electoratului de etnie roma, iar Tatian a amenintat ca se lasa cu razboi, ieri, Marin Bambaloi, fratele lui Ilie, a fost injunghiat intr-o frizerie din Craiova.


Marin Bambaloi, in timp ce se afla ieri intr-o frizerie din apropierea târgului de saptamâna Romanesti, a fost atacat de doi romi, alegându-se cu o taietura in zona fetei. Marin Bambaloi i-a descris pe agresori ca fiind Santos, baiatul lui Tatian, si Taison, un „mardeias“ din grupul lui Tatian, si a spus ca este posibil ca lovitura de cutit sa-i fi fost adresata fratelui sau, insa a fost confundat cu acesta. Chiar daca politistii doljeni au luat masuri ca amenintarile celor doua tabere sa nu fie puse in practica, ieri au fost luati prin surprindere de atacul rapid si eficace al celor doi romi. „Incidentul nu a durat mai mult de 30 de secunde. Doi tineri au intrat in frizerie, au intepat cu un cutit partea vatamata si au fugit imediat. Se pare ca acest conflict este mai vechi si a fost declansat in urma alegerilor de la Bârca“, a explicat comisarul Constantin Ion, seful Politiei Municipiului Craiova.


Ilie Bambaloi spune ca aceasta incaierare nu are legatura cu neintelegerile din timpul alegerilor de la Bârca, fiind mai degraba o razbunare a lui Tatian, care crede ca a fost „sapat“. „Problema cu Bârca s-a rezolvat. A venit Tatian la mine, am discutat cu el si ne-am inteles. Au promis ei razboi si vad ca s-au tinut de cuvânt. Se poate sa-l fi confundat pe Marin cu mine, pentru ca eu cred ca este o razbunare de-a lui Tatian, care a ramas cu impresia ca eu am aranjat ca el sa fie dat jos de la primarie, dar eu nu am legatura cu asta“, a declarat Ilie Bambaloi.


Politica la cutite


Dumitru Tatian ia apararea baiatului sau, declarând ca totul e o inscenare. „Fiul meu s-a nimerit din intâmplare acolo si nu s-a atins de nimeni. E o inscenare. Am fost la politie, sa dau declaratii, si am fost agresat de membrii familiei Bambaloi“, a declarat Dumitru Tatian. Conflictul politic dintre Ilie Bambaloi, consilier al prefectului Nicolae Giugea pe probleme ale romilor, sustinut de Alianta PNL – PD, si tabara lui Dumitru Tatian, consilier pe aceleasi probleme pentru primarul democrat Antonie Solomon, care este sustinut de PSD, este mai vechi.


Acesta a luat insa amploare pe 15 octombrie, când, la turul doi al alegerilor pentru Primaria Bârca, Marin Bambaloi i-a „altoit“ o palma lui Tatian. Incidentul a fost considerat de politisti doar un schimb mai dur de replici, insa Tatian a promis ca la Craiova va iesi cu scandal si a iesit. Pe 16 octombrie, imediat dupa incidentele de la Bârca, primarul Solomon a afirmat ca Tatian Dumitru va pleca din postul de consilier pe problemele romilor. Solomon a spus atunci ca scandalurile iscate de romi cu stiinta lui Tatian, precum si faptul ca nu are rezultate sunt motive suficiente pentru a cauta alt consilier.


Politistii doljeni continua cercetarile pentru identificarea autorilor, care vor fi cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de port ilegal de arma alba si lovire. De asemenea, pentru ca un geam al frizeriei a fost spart in incaierare, patroana a depus plângere la politie pentru distrugere.


La Bârca a „câstigat“ Bambaloi


In urma scrutinului organizat in comuna Bârca, primar a fost desemnat Oprea Motoi din partea Aliantei, care a obtinut 1.124 de voturi fata de 1.111 obtinute de Marin Popa, candidatul PSD. In timpul campaniei electorale, Tatian si Bambaloi au fost prezenti in comuna pentru a convinge electoratul de etnie roma sa puna stampila pe candidatul sustinut de fiecare dintre ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS