14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTariceanu, criticat de liberali pentru cedarea Apararii

Tariceanu, criticat de liberali pentru cedarea Apararii

Cedarea Ministerului Apararii in schimbul postului de comisar european i-a nemultumit pe multi liberali. Sedinta Biroului Permanent Central al PNL, desfasurata miercuri seara, a fost plina de reprosuri, iar Calin Popescu Tariceanu a fost nevoit sa dea explicatii.


Purtatorul de cuvânt al liberalilor nemultumiti a fost vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu. El i-a atras atentia premierului ca Apararea e mult mai importanta decât functia de la Bruxelles si nu trebuia sa o cedeze democratilor. „E cu totul nepotrivit ca presedintele a negociat in numele unui partid, care de indata s-a conformat domnului Basescu. S-a convocat CNC-ul, fruntasi liberali, democrati si au ajuns la o solutie inteleapta“, a declarat Crin Antonescu, lider de grup PNL. „Nu pot sa spun ca sunt multumit, dar nu a dat-o la schimb pentru ca functia de comisar european era oricum sub apanajul premierului. Pentru linistea din tara si pentru o buna perceptie pe plan european trebuie sa facem sacrificii si acele sacrificii le-am facut noi“, a spus Dan Radu Rusanu, vicepresedinte PNL.


Primul ministru nu s-a lasat impresionat de critici si le-a replicat nemultumitilor ca o sa revendice toate functiile in stat atunci când liberalii vor face mai multe puncte in sondaje. In apararea premierului a sarit presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care l-a dojenit pe Rusanu. „Vii acum si versi lacrimi de crocodil, dar nu te-am vazut niciodata luându-i apararea lui Atanasiu“, i-ar fi spus Olteanu lui Rusanu.


Conform unor surse liberale, premierul le-ar fi marturisit colegilor de partid ca Traian Basescu l-a amenintat ca va colabora exclusiv cu Seful Statului Major, daca la sefia MApN nu va fi un apropiat al sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS