21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAtanasiu nu mai demisioneaza de la aparare

Atanasiu nu mai demisioneaza de la aparare

Ministrul suspendat al apararii, Teodor Atanasiu, a anuntat ieri ca s-a razgândit. Chiar daca ancheta in cazul sau nu se va finaliza pâna la sfârsitul saptamânii viitoare, el nu va mai demisiona din functia de ministru.


„Daca primul-ministru numea un ministru interimar, acesta putea sa detina acest interimat doar 45 de zile, insa premierul nu a procedat la aceasta numire“, a explicat el. Pe 13 septembrie, dupa emiterea decretului prin care presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie, Atanasiu declara ca va renunta la functie daca cercetarea penala dureaza mai mult de 45 de zile, cât este interimatul la conducerea MApN.


„Se ia in calcul numirea altui ministru“


Atanasiu a sustinut, insa, ca MApN nu va putea sta „la infinit“ fara ministru. „Am avut discutii si in cadrul partidului, si cu premierul pe acest subiect si le-am spus ca va trebui sa se forteze o aplicare a legii, daca nu, va trebui sa se ia decizia numirii altui ministru al apararii“, a adaugat Atanasiu, aratând ca nu a stabilit un termen pâna la care doreste repunerea sa in functie sau demisia de la minister.


Anuntul ministrului liberal vine in contextul in care, ieri, surse din conducerea PD, citate de Mediafax, au sustinut ca democratii urmaresc preluarea postului lui Atanasiu. Sursele citate au aratat ca preluarea conducerii MapN de catre un reprezentant al PD s-ar face printr-o „permutare ministeriala“ in guvern, care presupune un schimb de portofolii cu PNL.


Iar pentru acest post este vizat Mihai Stanisoara. Scenariul ar urma sa fie pus in practica printr-o restructurare guvernamentala, initiata dupa numirea comisarului european.


Daca in negocieri vor intra si alte ministere, asa cum doreste PD, care s-a pronuntat deja pentru un guvern cu 15-17 ministri, permutarile ar putea fi mai ample, iar democratii ar putea cere atât MApN, cât si noul Minister al Dezvoltarii Regionale.


Boc: „Nu am avut nici o discutie“


Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca democratii nu au avut „nici o discutie“, nici despre cedarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, nici despre eventuala preluare a portofoliului de ministrul apararii.


„Nu am avut nici o discutie. Daca nu am avut nici o discutie, inseamna ca nu am fost interesati“, a precizat el.


Cu toate acestea, liderii PD s-au aratat preocupati de bugetul pe care MApN il va avea anul viitor, insistând sa fie majorat la 2,38% din PIB.


Emil Boc a propus ca aceasta majorare a bugetului MApN sa aiba loc printr-o „usoara marire a deficitului bugetar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS