12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii, neinteresati de ajutoarele de incalzire

Craiovenii, neinteresati de ajutoarele de incalzire

Depunerea dosarelor pentru ajutoarele de incalzire i-a lasat indiferenti pe craioveni. Reprezentantii municipalitatii au ramas surprinsi, acestia preconizând ca in ultimele zile din octombrie s-ar putea crea un adevarat haos la inregistrarea cererilor.


Autoritatile locale craiovene se pregatesc sa isi suplimenteze fortele, pentru a putea face fata inregistrarii cererilor pentru ajutoarele de incalzire. Dupa ce au fost obligati de guvern sa preia aceasta responsabilitate, edilii au decis sa isi ia in serios treaba si sa organizeze activitatea in asa fel incât beneficiarii sa nu fie obligati sa stea la cozi infernale, mai multe ore. Desi pâna in prezent planul le-a mers struna, reprezentantii municipalitatii sunt ingrijorati ca majoritatea beneficiarilor de ajutor se vor imbulzi pe ultima suta de metri. Din acest motiv, oficialii din Banie le-au recomandat craiovenilor sa nu lase pe ultima zi completarea dosarelor.


Craiovenii nu se inghesuie sa depuna dosarele


„Pâna la sfârsitul saptamâni au fost inregistrate doar 4.680 de cereri pentru gaze, asociatiile de proprietari nedepunând nici o cerere. Ne asteptam ca numarul lor sa fie mult mai mare, daca e sa tinem cont ca in prezent, in Craiova sunt peste 30.000 de familii care au contracte cu furnizorul de gaze. Pentru ca au venit foarte putini si nu a fost aglomeratie, functionarii le-au primit cererile chiar daca au venit in alta zi decât erau programati, in functie de initiala numelui. Reamintim ca termenul-limita pentru depunerea cererilor si declaratiilor pe propria raspundere este 30 octombrie, de la aceasta data nemaifiind inregistrate“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache. In prezent, la sediul Regiei de Termoficare, din strada Mitropolit Firmilian, nr. 14 au fost puse la dispozitie pentru organizarea acestei activitati doua sali in care lucreaza 24 de angajati ai Primariei Craiova, numarul lor urmând sa creasca de saptamâna viitoare.


Batrânii, principalii beneficiari ai ajutorului de incalzire


Ileana Valeria este pensionara si locuieste cu sotul intr-o casa din cartierul Brestei, impreuna având un venit de circa 2.000.000 de lei. Din acesti bani, a povestit batrâna, abia reuseste sa isi cumpere medicamentele in fiecare luna si sa manânce.


„Daca vara ne mai descurcam cu plata intretinerii, iarna costurile cresc ametitor si daca n-am avea subventia de la stat nu stiu cum ne-am descurca. In primavara, sotul meu a avut o criza pentru ca ne gândeam ca neavând cu ce sa platim factura o sa ne taie gazele si vom ramâne in frig. Nici un radiator nu ne permitem pentru ca am da prea multi bani la curent si nu avem de unde“, a mai spus femeia. Functionarii care se ocupau cu verificarea dosarelor au spus ca mai mult de jumatate dintre beneficiarii care s-au prezentat pâna ieri erau persoane de vârsta a treia.


„Au auzit la televizor ca in alte orase din tara este nebunie la depunerea cererilor si nu au vrut sa fie inghesuiti si imbrânciti, din cauza asta au venit in fiecare zi la primele ore la diminetii. Noi avem insa program in fiecare zi, de luni pâna vineri, de la 8.00 la 16.00, iar sâmbata intre 9.00 -13.00. Cei care sunt conectati la Distrigaz trebuie sa aduca si ultima factura pe care au platit-o la furnizor“, a mentionat unul dintre angajatii Primariei Craiova.


Detalii prin telefon


Craiovenii care doresc sa obtina mai multe informatii despre acordarea ajutorului de incalzire pot suna la numarul de telefon 510082, pus la dispozitie de municipalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS