5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi pentru lipsa analizelor profesorilor

Amenzi pentru lipsa analizelor profesorilor

Inspectia Sanitara de Stat din judetul Dolj se pregateste sa efectueze controale in scoli, pentru a verifica daca profesorii si-au facut analizele medicale obligatorii la inceputul fiecarui an scolar. „In mod normal, trebuia ca profesorii sa fi efectuat aceste analize medicale inainte de 15 septembrie, când a inceput anul scolar. Având insa in vedere ca in acest an au fost o serie de neclaritati cu privire la modalitatea de efectuare a acestor analize, am decis sa nu incepem controalele chiar din luna septembrie, pentru ca nu dorim sa se spuna ca ne-am repezit cu sanctiuni. Deoarece a trecut deja o luna de la inceputul anului scolar, urmeaza ca in cel mai scurt timp inspectorii nostri sa mearga in scoli pentru a verifica daca personalul din invatamânt este in regula din punct de vedere medical“, a declarat dr. Bebe Martin, seful Inspectiei Sanitare de Stat din judetul Dolj.


Amenzi de pâna la sase milioane de lei


Conducerea Inspectiei Sanitare de Stat a avertizat ca inspectorii institutiei vor sanctiona orice neregula descoperita. „Inspectorii vor dispune sanctionarea celor vinovati, in cazul in care vor gasi situatii in care cadrele didactice nu si-au efectuat analizele. Legea insa prevede posibilitatea aplicarii de sanctiuni fie pentru angajati, fie pentru angajatori. Drept urmare, acolo unde angajatorii nu s-au ocupat si nu au pus la dispozitie fonduri pentru efectuarea acestui control medical periodic, vor fi amendati directorii scolilor. Daca, in schimb, scolile au dat bani, dar profesorii nu si-au facut controlul medical, vor fi sanctionati respectivii profesori“, a mentionat dr. Bebe Martin.


Conform legislatiei in vigoare, amenzile pentru neefectuarea acestui control medical sunt cuprinse intre doua si sase milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII