17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSfârsit de saptamâna insângerat

Sfârsit de saptamâna insângerat

Vineri si sâmbata au fost inregistrate patru accidente de circulatie in judetul Dolj, bilantul acestora fiind tragic. In urma celor patru evenimente rutiere, o persoana si-a pierdut viata, alta a fost ranita grav si doua au suferit leziuni usoare.


Prima victima a accidentelor rutiere din acest sfârsit de saptamâna a fost Alin Bârzga, de 28 de ani, din Craiova, care s-a angajat neregulamentar in traversarea drumului. Acesta a fost lovit vineri, in jurul orei 19.00, pe Drumul Judetean 561, in localitatea doljeana Cerat, de Florin Diaconescu, de 48 de ani, din Craiova, care conducea un Cielo. La depasirea unui autovehicul stationat pe marginea drumului, Diaconescu l-a accidentat usor pe Bârzga, care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. Tot vineri, in jurul orei 21.00, in Calafat, Ion Maciuca, de 31 de ani, din Motatei, in timp ce conducea un autoturism Dacia 1310, nu a acordat prioritate de trecere intr-o intersectie si a intrat in coliziune cu un Cielo condus regulamentar de Ciobanu Angelica, de 23 de ani, din localitate. In urma impactului dintre cele doua autovehicule a fost accidentat usor Florin Patra, de 18 ani, din Bailesti, pasager in autoturismul Dacia.


Baut si fara permis pe motocicleta


Un barbat din localitatea doljeana Ghidici si-a pierdut viata sâmbata, dupa ce motocicleta pe care se afla s-a izbit de o gramada de nisip. Gheorghe Guta, de 32 de ani, conducea in noaptea de sâmbata spre duminica o motocicleta neinmatriculata pe raza localitatii. La un moment dat a pierdut controlul directiei de mers si s-a izbit de o gramada de pietris aflata pe marginea drumului. In urma impactului, Marinel Marsin, de 36 de ani, din comuna, pasager al motocicletei, a fost proiectat pe partea carosabila si din cauza leziunilor produse a decedat pe loc.


Din cercetarile oamenilor legii s-a stabilit ca Guta nu poseda permis de conducere, mergea cu viteza excesiva si se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testelor a rezultat o concentratie de 0,92 miligrame pe litru alcool pur in aerul expirat. In momentul producerii accidentului, cei doi nu purtau castile de protectie. Pe numele lui Guta a fost intocmit dosar penal.


Carutasul Marcel Cocârlau, de 50 de ani, din Craiova, a fost internat la Spitalul de Urgenta Craiova in stare grava, sâmbata, dupa ce caruta pe care a conducea pe Drumul European 70 a fost izbita in plin de un autotractor Iveco, condus de Petrisor Silion, de 39 de ani, din orasul Tecuci – Galati. S-a stabilit ca vinovat de producerea accidentului se face Cocârlau, care a virat stânga fara sa se asigure, caruta fiind lovita de Iveco, care circula regulamentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS