17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenintare cu bomba la Liceul „Murgulescu“

Amenintare cu bomba la Liceul „Murgulescu“

Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“ din Craiova a fost ieri tinta unei glume proaste, un barbat anuntând prin serviciul 112 prezenta unei bombe in incinta institutiei.


Politistii doljeni au fost ieri in alerta, dupa ce, in jurul orei 12.40, un barbat a anuntat prezenta unei bombe la Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“ din Craiova. Apelul a fost facut pe numarul de urgenta 112, o voce de barbat spunând ca la Liceul „Lia Manoliu“ din municipiu este amplasat un dispozitiv exploziv. Grupa pirotehnica si un echipaj DPIR s-au deplasat la Liceul „Murgulescu“, singurul care corespundea denumirii, acesta fiind cunoscut dupa numele de „LIA“, insa amenintarea nu s-a confirmat. „Am primit apelul la ora 12.50 si ne-am deplasat la Grupul Scolar «Murgulescu» impreuna cu un echipaj DPIR. Dupa controlul tehnic am stabilit ca a fost vorba de o alta gluma proasta, nici un dispozitiv exploziv nefiind gasit in cladirea liceului sau caminului. Protocolul ne obliga sa intervenim in astfel de cazuri, chiar daca sunt niste glume ale celor care nu au ce face“, a declarat comisarul Nicu Crisu, seful grupei pirotehnice din cadrul DPIR Craiova.


In urma amenintarii nu a fost nevoie sa se faca evacuarea, liceul si caminul acestuia fiind ieri goale.


A doua amenintare intr-o saptamâna


Aceasta este cea de-a doua amenintare terorista in aceasta saptamâna, dupa ce luni Curtea de Apel din Craiova a fost victima unei amenintari cu bomba. In cazul Curtii de Apel a fost nevoie ca toate persoanele sa fie evacute, activitatea instantei fiind intrerupta pentru aproximativ 40 de minute. Ofiterii din cadrul Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice Dolj, impreuna cu lucratorii Serviciului de Telecomunicatii Speciale din Craiova, au demarat cercetarile pentru identificarea persoanei care a anuntat prezenta bombei in incinta Curtii de Apel Craiova, dar si in cazul amenintarii de ieri, de la Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“. Oamenii legii tin sa atentioneze indivizii care ameninta cu bombe sau cu alte materii explozive ca aceste fapte constituie acte de terorism si se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.


De la inceputul anului, fara cele doua apeluri de saptamâna trecuta, au fost inregistrate noua amenintari cu bomba, ofiterii Biroului Arme intocmind sapte dosare penale.


In cinci dintre aceste dosare penale autorii apelurilor au fost descoperiti, iar competenta a fost declinata autoritatilor statului, conform articolului 38, alineatul 1 din Legea nr. 535 / 2004 privind actele de terorism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS