12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj200 de sanitari doljeni au protestat la Bucuresti

200 de sanitari doljeni au protestat la Bucuresti

Peste 200 de cadre medicale medii din judetul Dolj au participat ieri, alaturi de colegi din intreaga tara, la mitingul de protest organizat la Bucuresti de Federatia Sindicatelor SANITAS. Potrivit liderilor SANITAS Dolj, actiunea s-a desfasurat in cel mai pasnic mod cu putinta, sanitarii exprimându-si doleantele intr-un cadru organizat acompaniati de muzica. „In Piata Constitutiei s-au adunat 7.000 – 8.000 de cadre medicale din toata tara cu steaguri, pancarte, trompete si acompaniate de muzica. Am cântat si ne-am strigat pasurile la megafon, a fost un fel de discoteca, dupa cum au constatat unii domni parlamentari care au avut curiozitatea sa iasa din cladirea parlamentului in timpul protestului“, a declarat Ileana Ionescu, presedintele SANITAS Dolj.


Printre revendicarile formulate de sindicatele din sistemul sanitar se numara marirea salariilor cu 70%, acordarea de anul viitor a câte 20 de tichete de masa intregului personal din spitale si blocarea disponibilizarilor. Sindicalistii sustin ca nu intâmplator au ales acest moment pentru declansarea protestelor. „Din informatiile noastre, bugetul pe anul viitor urmeaza sa fie mai mic decât cel stabilit pentru anul in curs. In plus, nu s-au facut nici cele doua rectificari bugetare promise. In prezent se discuta bugetul pe anul viitor si ne-am gândit ca protestul nostru ar putea sa-i determine pe alesi sa-si indrepte gândul si spre doleantele noastre“, a precizat Ileana Ionescu.


Sanitarii au amenintat cu noi proteste in cazul in care revendicarile lor nu vor fi solutionate. Pe 26 octombrie, liderii federatiei vor lua o decizie in privinta oportunitatii declansarii grevei generale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS