11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliticienii au mutat pe tabla de sah

Politicienii au mutat pe tabla de sah

Cea de a VI-a editie a Memorialului „Paul Andronache“ – Campionatul judetean de sah rapid s-a desfasurat la Craiova, in perioada 6 – 8 octombrie, la Scoala nr. 22 „Mircea Eliade“. Competitia a inclus doua turnee: Campionatul judetean de sah rapid pentru seniori si senioare si Concursul municipal de sah rapid pentru copii si juniori, câstigatorii primind cupa „Paul Andronache“, diplome si premii in bani. Arbitrajul a fost asigurat de Raducan Gongu si Emil Ungureanu, printre organizatori numarându-se AJSD, Directia Judeteana de Sport si familia fostului sahist Paul Andronache.


„Competitia desfasurata are dubla semnificatie deoarece include Memorialul «Paul Andronache», dar si campionatul judetean de sah. La aceasta editie au participat 32 de copii si 28 de seniori legitimati la Asociatia Judeteana de Sah Dolj (AJSD)“, a declarat arbitrul Raducan Gongu.


In ultima zi a competitiei, echipa VIP-urilor, formata din Dan Magla, Claudiu Manda, Sorin Sora si Marian Jean Marinescu, a concurat cu campionul si vicecampionul de la aceasta editie de la categoria juniori. Singurul care a câstigat a fost Sorin Sora, in timp ce pentru Dan Magla meciul s-a incheiat cu o remiza.


La categoria junioare, primele trei locuri au fost ocupate de Maria Cristina Stanciu (Albatros Dragasani – Vâlcea), Diana Maria Mincu (CSU Craiova), Mihaela Popescu (CSU Craiova).


La juniori, clasamentul final a aratat astfel: Mihai Bida (CSU Craiova), Ionut Nedelcu (CSM Craiova), Mircea Dumitru (Palatul Copiilor). La categoria seniori, câstigatori au fost desemnati: Iulian Mincu (CSM Craiova), Iulian Brânzan (CSM Craiova), Mihai Avramescu (CSU Craiova).


Premiile au fost inmânate printre altii de viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, si de prefectul Nicolae Giugea. Campionatul a fost sustinut de urmatorii sponsori: Poliflex Craiova, consilierul judetean Cosmin Enea, Sorin Sora, Uniunea Teritoriala „Drum de fier“ – Regionala CFR Craiova, SC ERPIA, Directia Judeteana de Sport Dolj, Directia Judeteana pentru Tineret Dolj, partenerii media fiind Gazeta de Sud si National FM.


In memoriam


Jucatorul de sah Paul Andronache a fost campion de sah al regiunii Oltenia in anii 1964 si 1966 si component al echipei Autorapid Craiova in 1968 si Universitatii Craiova in perioada 1973 – 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS