16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrum blocat de alunecari de teren

Drum blocat de alunecari de teren

Drumul judetean 675B, care face legatura intre comuna gorjeana Negomir si orasul Rovinari, a fost distrus aproape in totalitate de alunecarile de teren care au avut loc la sfârsitul saptamânii trecute.


Circulatia pe drumul judetean 675B, care face legatura intre comuna gorjeana Negomir si orasul Rovinari, a fost din nou intrerupta din cauza alunecarilor de teren care au avut loc la sfârsitul saptamânii trecute. Din cauza ploilor, alunecarea produsa in urma cu aproximativ doua saptamâni s-a amplificat, calea de acces intre o parte a satelor comunei si Rovinari fiind blocata pentru doua zile. „S-a circulat intre anumite ore numai pe un singur sens. Am adus de la Rovinari un agent al Politiei Rutiere pentru a supraveghea traficul. Acesta nu le-a permis autovehiculelor de mare tonaj sa mai treaca, pentru a nu se darâma si portiunea de drum care a mai ramas intreaga dupa alunecarea de vineri. Am incercat sa intervenim cu cetatenii, dar am obtinut ceva fonduri de la consiliul judetean si am dus utilaje si muncitori ca sa putem reda cât mai curând drumul circulatiei“, a afirmat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.


Lucratorii angajati de Primaria Negomir au facut un zid de sprijin din beton, pentru a stopa alunecarea de teren. Adâncimea la care au pus baza zidului este, potrivit muncitorilor, de aproximativ cinci metri. Aceasta este solutia cea mai buna, dar banii alocati pentru repunerea in circulatie a drumului nu sunt suficienti. Ion Gruescu a declarat ca va merge la Bucuresti in cursul acestei saptamâni pentru a obtine de la Ministerul Transporturilor alte fonduri.


Case afectate de alunecarile de teren


La cele câteva case aflate in zona alunecarii de teren au aparut crapaturi. Daca ploile vor continua, situatia s-ar putea agrava, potrivit edilului localitatii. Sâmbata, locuitorii comunei care lucreaza in Rovinari au fost nevoiti sa parcurga câteva zeci de kilometri in plus pe ruta ocolitoare Negomir – Turceni. Sâmbata noapte, circulatia a fost intrerupta si nici un autovehicul nu a fost lasat sa treaca. Multi dintre locuitorii comunei au ales insa sa astepte ca sa fie reluata circulatia, desi autoritatile locale au gasit si o solutie. „Dupa portiunea de drum pe care nu se mai poate circula, pe cetateni ii asteapta alta masina. Vin pâna in satul Ursoita cu o masina, coboara si merg pe jos câtiva metri, dupa aceea se urca in alta masina si isi continua drumul spre Rovinari. Nu am putut sa-i obligam sa mearga tocmai pe Turceni, pentru ca au foarte mult de ocolit“, a precizat primarul Gruescu. Alunecarea de teren s-a declansat in luna aprilie, iar de atunci autoritatile locale au incercat sa remedieze problemele astfel incât locuintele din apropierea drumului sa nu fie in pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS