19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZece la suta dintre domni apeleaza la prostituate

Zece la suta dintre domni apeleaza la prostituate

Un sondaj realizat recent de doi medici din Marea Britanie a demonstrat ca un barbat din zece apeleaza la serviciile unei prostituate si aproape jumatate dintre acestia sunt implicati intr-o relatie stabila.


 


Un barbat din zece recunoaste ca „a platit“ o femeie. Unul din cinci a apelat cel putin de doua ori la serviciile unei prostituate. La acest studiu au participat barbati internati in Clinica pentru Sanatatea sexuala din Glasgow, in perioada octombrie 2002- februarie 2004, si rezultatele au fost publicate in Revista Medicala din Marea Britanie. Vârsta medie a barbatilor participanti la acest studiu este de 35 de ani.


Cel mai ingrijorator lucru este acela ca barbatii dornici de „aventuri“ isi expun partenerele la posibile boli cu transmitere sexuala pentru ca intretin relatii sexuale neprotejate cu mai multe persoane.


„Este foarte ingrijorator faptul ca barbatii joaca sanatatea partenerelor la «ruleta ruseasca»“, au declarat reprezentantii Asociatiei de planificare familiala.


Din totalul de 2.665 de barbati care au participat la sondaj, unul din zece, (258 de barbati) a platit pentru sex si jumatate dintre acestia au avut parte de aceasta experienta in strainatate. Majoritatea celor care au apelat la prostituate (66 la suta) si-au inselat partenerele in ultimele 12 luni si doar o treime (35 la suta) in ultima luna.


Din 167 de cazuri, 43 la suta dintre barbati au avut o aventura in timp ce erau deja implicati intr-o relatie, in timp ce 23,6 la suta apeleaza frecvent la serviciile unei prostituate.


Mai mult de jumatate dintre barbatii care practica sexul neprotejat cu o prostituata, nu folosesc prezervativul nici cu partenerele de viata. Nici unul dintre barbatii chestionati nu este infectat nu HIV, dar 20 la suta dintre ei sufera de diferite boli cu transmitere sexuala.


Autorii studiului au precizat ca rezultatele nu sunt diferite fata de cele inregistrate in urma celui mai recent sondaj national cu privire la obiceiurile sexuale si stilul de viata al populatiei, care a inregistrat un procentaj de 8,8 la suta de barbati care au platit cel putin o data o prostituata. Numarul barbatilor aventurieri din Marea Britanie s-a dublat in perioada 1990 – 2000, de la doua procente, la 4,2 procente din totalul populatiei.


Sexul neprotejat


Studiul realizat nu a reusit sa afle de ce platesc barbatii pentru sex. Multe dintre femeile „tradate“ nu aveau idee despre relatiile extraconjugale ale sotilor lor. Dr. Nandwani a intâlnit femei care sufereau de boli venerice, cu vârstele cuprinse intre 20 si 30 de ani care nu puteau sa-si explice de unde au capatat aceste boli.


„Poate ca rezultatele acestui sondaj vor putea rapunde la unele intrebari“, a specificat acesta.


Cei doi medici care au inregistrat rezultatele sondajului nu pot preciza cu exactitate numarul barbatilor care apeleaza la prostituate pentru ca nu toti recunosc ca au acest obicei.


„Barbatii se impart in doua categorii: cei care apeleaza la prostituate in strainatate si cei care o fac in tara, cu fete de pe strada. Cele doua categorii nu se suprapun. S-a constatat ca doar doua procente dintre barbati se regasesc in ambele categorii. Multe dintre bolile cu transmitere sexuala, cum ar fi chlamydia, nu se manifesta, iar faptul ca intretii o relatie sexuala neprotejata creste riscul unei infectii si implicit transmirea acesteia unei alte femei. Netratata la timp, poate cauza probleme serioase pentru sanatate si poate duce chiar la infertilitate“, a adaugat Dr. Nandwani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS