19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTeodor Atanasiu a primit NUP

Teodor Atanasiu a primit NUP

Procurorul de caz Dan Voinea a dat ieri solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul Atanasiu. Decizia vine dupa ce prin ancheta efectuata de Sectia Parchetelor militare s-a stabilit ca ministrul apararii nu a savârsit nici o infractiune. Solutia data ar putea fi infirmata doar de procurorul ierarhic superior. La jumatatea lunii iulie, Teodor Atanasiu declara ca stie de la Directia de Informatii Militare ca Adriana Saftoiu da presei informatii care sa-l discrediteze. Consilierul prezidential l-a dat in judecata pe Atanasiu pentru abuz in serviciu.


Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plângere la Parchet deputatul PSD Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe lânga parlamentari. Pe 12 septembrie, presedintele Basescu l-a suspendat din functie pe Teodor Atanasiu.


Conform Codului de Procedura Penala, persoanele care au depus plângerea pot contesta in termen de 20 de zile solutia, la procurorul ierarhic superior (procurorul general Laura Codruta Kovesi). Daca nici solutia acestuia nu-i multumeste, mai exista o ultima cale de atac, in instanta, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In tot acest interval, presedintele României poate lua act de rezolutia procurorilor si poate revoca decretul de suspendare, tot printr-un decret.


Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a precizat pentru HotNews.ro ca nu va contesta decizia procurorilor, daca intre timp ministrul Atanasiu si-a retractat declaratiile la adresa sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS