17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Noua decizie de pensionare v-a fost trimisa


Am primit pe adresa redactiei Gazeta de Sud o scrisoare de la un cititor nemultumit de valoarea pensiei pe care o primeste in raport cu vechimea in munca.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. Din pacate, in urma recalcularii conform OUG nr. 4/2005, punctajul rezultat a fost mai mic decât cel existent in plata. „Apoi, dupa cererea pe care domnul Panait Ciucu ne-a adresat-o pe 17 martie 2006, dosarul i-a fost rerecalculat, punctajul rezultat fiind mai mare decât cel anterior. Decizia de rerecalculare a pensiei i-a fost expediata prin posta“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al CJP Dolj. (A.C.D.)


In urma rerecalcularii, valoarea pensiei este aceeasi


Domnul Gheorghe Balan, pensionar din Craiova, ne-a rugat sa ne interesam pentru dumnealui la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj de modul in care i-a fost recalculata pensia. „Am trimis si adeverinte cu sporurile salariale pe care nu le aveam mentionate in carnetul de munca, dar pensia este aceeasi. In plus, nu am primit nici un fel de act doveditor de la Casa de Pensii, nici macar decizia in urma recalcularii“, a spus domnul Balan.


GdS: „Dosarul domnului Balan a intrat in procesul de recalculare conform OUG nr. 4/2005, iar in urma recalcularii punctajul rezultat a fost mai mic decât cel anterior. O data cu cererea din 3 februarie 2006, domnul Balan a depus adeverinte cu sporurile de care a beneficiat pe anumite perioade. In urma acestei cereri, dosarul i-a fost rerecalculat, dar punctajul rezultat este mai mic decât cel anterior recalcularii. Astfel, pensia i-a fost mentinuta la valoarea initiala. Decizia de rerecalculare detaliata i-a fost expediata beneficiarului“, a precizat Ileana Ciutan, director executiv al CJP Dolj. (A.C.D.)


La stabilirea pensiei v-a fost luata in calcul toata vechimea avuta


„Am muncit 41 de ani, atât in grupa I de munca, cât si in grupa a II-a. Când am primit decizia de pensionare, am observat ca la calcularea pensiei mi-au fost luati in considerare doar 36 de ani de munca. Va rog pe dumneavoastra sa cereti o reverificare a dosarului meu si implicit a documentelor pe care le-am depus“, a mentionat Traian Oprea, pensionar din comuna doljeana Cârcea.


GdS: Domnule Traian Oprea, ne-am interesat pentru dumneavoastra la Casa Judeteana de Pensii Dolj. Reprezentantii acestei institutii ne-au mentionat ca pentru perioada in care ati muncit in grupa a II-a de munca, ati beneficiat de un stagiu aferent grupei, adica de sase ani. In plus, acestia ne-au precizat ca din decizia dumneavoastra rezulta clar acest lucru si ca primiti indemnizatia cuvenita. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS