19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist de frontiera, arestat pentru trafic de influenta

Politist de frontiera, arestat pentru trafic de influenta

Un agent de politie de la Aeroportul Craiova este acuzat ca a primit 12.500 de euro si 90 de milioane de lei de la diferite persoane, carora le-a promis ca le va „aranja“ angajari pe locuri de munca bine platite.


Agentul de politie Nicolae Ion Nitu, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj, a fost retinut miercuri, in baza unei ordonante emise de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Olt, pentru savârsirea a noua infractiuni de trafic de influenta. Ancheta in acest dosar tinde sa scoata la iveala o adevarata retea de spagari care „aranjau“ contra unor sume consistente angajarea celor interesati pe diferite locuri de munca banoase.


Angajati pe baza de spaga


Povestea acestui dosar penal a inceput pe 29 septembrie, când la Serviciul Teritorial Anticoruptie Craiova din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) s-a prezentat un cetatean din judetul Olt care a denuntat faptul ca, in cursul lunii august, i-a dat suma de 1.500 de euro politistului de frontiera Nicolae Ion Nitu, agent de politie la Punctul de Frontiera din Aeroportul Craiova, pentru a interveni pe lânga conducerea ROMPETROL in scopul de a-i facilita angajarea sotiei in cadrul acestei societati. Ancheta a scos la iveala faptul ca agentul din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj ar fi pretins si primit diverse sume de bani, pentru a le facilita angajarea la diverse institutii. Pe unii chiar i-a angajat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, la ROMPETROL sau la Regionala CFR.


Politistii anticoruptie au reusit sa identifice si sa audieze in doar câteva zile noua persoane, toate depunând denunt impotriva agentului politiei de frontiera. Conform acestor denunturi, doar de la aceste persoane politistul a primit spagi de peste o jumatate de miliard de lei (12.500 de euro si 90 de milioane de lei), iar asta numai in ultimele cinci luni.


Ancheta la nivel inalt


Procurorii au dispus extinderea cercetarilor la ultimii doi ani, având indicii ca si in perioada in care a activat ca agent de politie la Filiasi, Nitu s-ar fi ocupat cu astfel de „indeletniciri“, de pe urma carora ar fi incasat inca vreo doua miliarde de lei de la câteva zeci de persoane. Mai mult decât atât, anchetatorii banuiesc ca politistul ar fi avut relatii la nivel inalt, fiind vehiculat numele lui Paul Jerbas, fost senator FSN, fost secretar CPUN, iar ulterior secretar general in guvernele Roman si Stolojan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS