25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecarea dosarului Rompetrol, amânata cu o luna

Judecarea dosarului Rompetrol, amânata cu o luna

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amânat ieri judecarea procesului Rompetrol, in care Dinu Patriciu este acuzat ca, impreuna cu ceilalti 11 inculpati, a prejudiciat statul român cu 85 de milioane de dolari, pentru data de 1 noiembrie.


Decizia a fost luata pentru ca, pe de o parte, unii dintre inculpati au depus cereri privind angajarea unor aparatori, pe de alta, s-au constatat vicii de procedura.


De la primul termen al procesului au lipsit patru dintre inculpati – Sorin Rosca Stanescu, Victor Eros, Cerasela Elena Rus si Florin Iulian Aldea.


La sosirea la sediul Tribunalului Bucuresti, Dinu Patriciu a declarat ca a depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie un memoriu in care cere conexarea tuturor cauzelor in care este cercetat, astfel incât sa fie judecat intr-un singur proces.


Acuzat de spalare de bani, delapidare, manipularea pietei de capital, dezvaluire de informatii privilegiate, initierea grupului infractional organizat si asociere in vederea savârsirii de infractiuni, Dinu Patriciu a contestat in numeroase rânduri faptul ca, in cazul sau, cercetarile ar fi fost finalizate, motiv pentru care prezentarea probatoriului a fost mult intârziata.


Potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in acest dosar au fost trimisi in judecata Dan Costache Patriciu, Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.


Potrivit rechizitoriului intocmit, la inceputul lunii septembrie, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului General, activitatea infractionala a celor 12 inculpati trimisi in judecata a fost analizata doar sub aspectul „creanta Libia“ si al manipularii pietei de capital, pentru celelalte fapte dispunându-se disjungerea dosarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS