15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDragoste la prima vedere

Dragoste la prima vedere

La 37 de ani, Dragos Margaritescu are o cariera de succes: este medic primar chirurgie generala la Clinica de Chirurgie, director medical si purtator de cuvânt al Spitalului de Urgenta Craiova, dar si asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Craiova. Este casatorit de numai un an cu Adina, avocat in cadrul Baroului Dolj.


Sunt tineri, frumosi si si-au dedicat o mare parte din timp studiului, perfectionarii in ceea ce fac. Desi s-au cunoscut printr-o simpla „intâmplare“, asemanarile dintre ei au facut sa se indragosteasca la prima vedere. Amândoi au urmat Liceul „Nicolae Balcescu“, el in Pitesti, iar ea in Craiova, amândoi sunt nascuti in septembrie, zodia Fecioara, prefera acelasi stil vestimentar si chiar si aceleasi mâncaruri. Dupa numai sapte luni de când s-au intâlnit, au si spus „da“ in fata altarului.


„Am devenit un impatimit al profesiei de chirurg“


Dragos Margaritescu este din Pitesti, nascut pe 13 septembrie 1969. In clasa a VIII-a insa stia ca vrea sa devina medic, visa deja la aceasta meserie. O mica parte „de vina“ a avut-o insa si tatal lui, cadru didactic, profesor de biologie si geografie la o scoala din Pitesti. Inca din scoala generala, Dragos Margaritescu era pasionat de chimie, fapt ce il determina sa se vada in viitor medic laborant. Nu i-a fost deloc usor sa isi urmeze visul de a deveni medic, având de trecut peste o concurenta acerba de 13 pe un loc la UMF Craiova. „In acel moment m-am desprins de orasul meu, am venit in Craiova si mi-am luat viata in mâini. In anul doi de facultate am inceput sa vin in garzi de chirurgie ajutat si sustinut in fiecare moment de unchiul meu, doctorul chirurg Frujina. Datorita lui pot spune ca am devenit un impatimit al profesiei de medic chirurg. El mi-a calauzit pasii pâna in momentul in care am devenit medic specialist“, a povestit directorul medical al Spitalului de Urgenta Craiova.


Pe lânga meseria de medic chirurg, Dragos Margaritescu a optat si pentru cea de cadru universitar, din 1996 fiind asistent universitar la UMF Craiova. Fiecare caz pentru medicul Margaritescu este unul aparte, in fiecare moment putând interveni complicatii grave. „Este o meserie care ma tine permanent in priza, o slujba pe care o fac intr-adevar din pasiune. Sunt cazuri pentru care trebuie sa fii permanent treaz, fie ca e zi sau noapte, sarbatoare sau week-end. Pe lânga acestea, avem garzile, 24 de ore de foc continuu, atentie in plus, un efort uneori supraomenesc, apoi o noua zi când trebuie sa fii pregatit sa o iei de la capat. Ca sa va faceti o idee, in Spitalul din Craiova muncesc 2.500 de oameni, dintre care 220 de medici. Capacitatea spitalului este de 1.466 de paturi, iar anul trecut am tratat peste 60.000 de persoane, dintre care au fost operate 18.500“, a adaugat Margaritescu. Anul acesta, Dragos Margaritescu a fost numit si director medical la Spitalul de Urgenta din Craiova, „veste oarecum socanta“, dar care i-a adus o bucurie fara margini si o responsabilitate foarte mare.


Dupa sapte luni erau deja casatoriti


Adina Margaritescu si-a dorit foarte mult sa devina avocat. A urmat Facultatea de Drept din Craiova, a fost pentru o perioada consilier, apoi avocat in Baroul Dolj. Extrem de frumoasa, modesta, nu a optat pentru o meserie de manechin, pozând doar ca model pentru mai multe expozitii de arta fotografica din tara si din strainatate.


Adina si Dragos Margaritescu sunt doua persoane sociabile. Intrebati separat despre modul in care s-au cunoscut, amândoi spun ca „a fost dragoste la prima vedere“. „Ne-am cunoscut in aprilie anul trecut, la o vecina, iar in luna octombrie ne-am si casatorit. Suntem compatibili 100%, ne asemanam in absolut orice, de la tabieturi, pâna la zodie, si ceea ce este si mai socant, pâna si perioadele in care am luat cele mai importante decizii pentru viitorul nostru au fost aceleasi, doar ca eu eram in Craiova, iar el in Pitesti si nici macar nu ne cunosteam. Discutam, ne povestim absolut totul, suntem un sprijin unul pentru celalalt“, a povestit Adina Margaritescu.


Desi sunt de numai un an impreuna, sotii Margaritescu au calatorit mult. Dupa luna de miere pe care si-au petrecut-o in Malta, au vizitat Germania, Grecia si numeroase statiuni din tara. In putinul timp liber pe care il au prefera sa iasa cu prietenii „buni“ pe care ii au, sa mearga la Pitesti, la parintii lui Dragos Margaritescu sau sa „acceseze netul pentru a urmari operatii desfasurate in marile clinici din tara si din strainatate“ si sa citeasca, sa se perfectioneze. Cel mai important plan de viitor pe care il au este sa devina parinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII