5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrichindeii se dau in spectacol

Prichindeii se dau in spectacol

A treia editie a festivalului national de muzica usoara „Micul artist“ s-a bucurat de participarea unui numar mare de candidati din diverse colturi ale tarii.


In acest sfârsit de saptamâna, micuti din toata tara au venit la Craiova pentru a-si demonstra talentul artistic in cadrul competitiei „Micul artist“, desfasurata timp de trei zile (de joi pâna sâmbata), la Teatrul Liric „Elena Teodorini“.


Organizatorii concursului, Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa au conceput concursul sub forma unui spectacol, care a inclus si recitaluri ale unor adolescenti care au reusit deja sa-si construiasca o cariera in domeniul muzical.


Competitia s-a desfasurat pe trei categorii de vârsta: 6-9 ani, 10-13 ani si 14-17 ani, insa toti participantii au cântat live si s-au descurcat remarcabil.


Imbracati in haine de gala, unele special achizitionate pentru acest moment, cei mai mici concurenti nu-si aratau prea mult emotiile. Inainte de a intra pe scena erau foarte vorbareti, exersau miscarile in sala de spectacol, faceau giumbuslucuri printre scaune spre disperarea mamicilor ca ar putea sa-si strice tinuta. Cele mai mari emotii le aveau parintii veniti sa-si sustina odraslele. Mândre nevoie mare de talentul cu care au fost inzestrate copiii, unele mamici au fost emotionate pâna la lacrimi. N-au lipsit nici camerele de filmat sau aparatele de fotografiat care sa inregistreze performanta unei viitoare vedete.


Cristian Sanda, in recital


Cei mai „in vârsta“ concurenti, participantii la categoria 14-17 ani, au abordat tinute din cele mai elaborate, cu coafuri atent realizate. Doar erau vedete in devenire! Concurentii au avut la dispozitie doua zile in care sa-si demonstreze talentul in fata unui juriu condus de cantautorul Dan Vana.


Sâmbata seara a avut loc gala festivalului, unde au sustinut câte un mic recital si câstigatorii editiilor anterioare.Andreea Ionela Ioncea (2003), Alina Paun (2004) si Alina Dinca (2005) au revenit pe scena „Micul artist“, de aceasta data din postura de solist invitat si nu de concurent. Printre cei care au sustinut, de asemenea, câte un recital au fost Teona Goreci – primarita copiilor din Craiova – si Cristian Sanda – reprezentantul României la concursul Eurovision pentru Juniori. Foarte mare succes la public a avut si Ioana Lucia Ghivercea, o balerina de numai sase ani. Pe tot parcursul festivalului, formatia „Stelutele Craiovei“, condusa de profesoara Ana-Maria Paun, a asigurat coregrafia celor care au cântat.


Organizatorii au mentionat ca scopul festivalului a fost acela de a oferi copiilor din România posibilitatea de a-si evidentia si valorifica talentul la nivel national.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU