14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal10 cuvinte pentru... „noi“

10 cuvinte pentru… „noi“

Impartire, tandrete, dar si rutina, neintelegeri… Nu este usor sa ai o viata de cuplu fericita. Site-ul www.stiletto.ro va propune numai zece cuvinte cu care sa va regasiti echilibrul si implinirea in fiecare zi.


1. Comunicare


Multe dispute se nasc din lipsa de comunicare in cuplu. Vi se intâmpla sa acceptati sa faceti anumite lucruri care va agaseaza fara sa ripostati, sperând ca el, iubitul dumneavoastra, va intelege. Trebuie sa iesiti in seara asta, dar sunteti obosita. Il veti intreba: „Esti sigur ca vrei sa iesim?“, in loc sa-i explicati clar ca sunteti extenuata.


rept rezultat, el nu va decoda mesajul, veti iesi chiar daca nu aveti chef si ii veti reprosa acest lucru mai târziu. Invatati sa-l ascultati, exprimati-va frustrarile, dorintele, si astfel veti evita acumularea de resentimente si neintelegeri. Iesiti din conversatiile banale si vorbiti despre dumneavoastra si despre asteptarile dumneavoastra.


2. Adaptare


Pentru ca sunteti doua persoane diferite de la natura, viata de cuplu nu functioneaza de la sine si necesita un numar de compromisuri. Nu aveti aceleasi obiceiuri ca si el, nici acelasi ritm de viata. Este imposibil sa impacati doua educatii, doua personalitati, fara a face câteva schimbari. Uneori trebuie sa stiti sa va „controlati“ si sa renuntati la micile dumneavoastra manii sau dorinte irationale. Este chiar important ca telecomanda sa stea in acel loc? Acceptati dorintele si nevoile lui si gasiti un echilibru intre modurile voastre de viata.


3. Generozitate


S-a spus mereu ca a iubi inseamna sa oferi si sa primesti. Oricât de demodata vi s-ar parea formula, ea releva un adevar incontestabil. Este vorba de timpul, de atentia, de disponibilitatea, de capacitatea de a-l iubi. Si aceasta generozitate este neconditionata, gratuita.


Pentru ca totul sa nu se reduca doar la o coabitare, trebuie sa fiti animata de dorinta de a avea grija de partenerul dumneavoastra, de a-i face, oarecum, pe plac. Sarutarile, complimentele si alte dovezi de afectiune nu sunt rezervate doar inceputului relatiei. Reinnoiti viata de cuplu in fiecare zi prin tandrete si atentie.


4. Respect


Ati atins un grad inalt de intimitate astfel incât credeti ca puteti fi mai directa – sa-i vorbiti dur, fara tact si nici delicatete. Fara sa va dati seama, se intâmpla ca agresivitatea dumneavoastra sa-l raneasca sau sa-l umileasca. In mod ciudat, lipsa de respect se rasfrânge asupra persoanei pe care o iubiti cel mai mult. Evitati grosolania si criticile aspre. Pe scurt, comportati-va cu partenerul dumneavoastra asa cum v-ar placea ca el sa se comporte cu dumneavoastra.


5. Disponibilitate


Consacrati-i timp iubitului dumneavoastra, petreceti momente in cuplu. Poate parea evident: de vreme ce locuiti impreuna, petreceti mult timp doar voi doi. Dar nu e atât de simplu. Este esential sa consacrati niste momente in doi, momente in care fiecare este acolo, prezent, si disponibil din punct de vedere intelectual pentru celalalt, momente in care uitati de grijile profesionale si materiale. Iesiti, gasiti activitati comune, cultivati-va centrele de interes, impartiti cu adevarat o intimitate in doi.


6. Incredere


Toata lumea va repeta: nu exista relatie fara incredere. Aveti in fiecare zi tendinta de a supraveghea cele mai mici gesturi ale partenerului, de a-i controla telefoanele efectuate, mail-urile sau sms-urile. Stop! Rezistati neincrederii, indoielii, suspiciunii. Nu transformati cinele voastre in interogatorii interminabile. Daca e important sa aveti incredere in iubitul dumneavoastra, e la fel de important sa aveti incredere in relatia dumneavoastra. Nu cedati in fata primului obstacol care apare. Viata de zi cu zi in cuplu este departe de a semana cu un fluviu lung si linistit, iar daca acesta este cazul, sigur exista o problema!


7. Seductie


Atentie la indiferenta, la banalizare. Doar pentru ca ati reusit sa petreceti mai mult timp locuind impreuna, nu trebuie sa etichetati cuplul ca fiind definitiv. Nu va lasati pe tânjeala, cautati sa placeti iubitului dumneavoastra. Aruncati puloverul vechi si confortabil si pijamaua diforma. Credeti ca obiceiurile si rutina se instaleaza progresiv? Amintiti-va ca nu sunteti spectator, ci actor in viata de cuplu.


8. Planuri


Un proiect comun aduce dinamica in cuplu, un suflu nou, o alta dimensiune vietii in doi. Pentru a supravietui problemelor cotidiene si rutinei care se instaleaza pe nesimtite, trebuie sa aveti niste planuri comune. Pentru ca acestea va stimuleaza sa mergeti inainte, sa construiti impreuna cu celalalt. Este inutil sa cautati prea departe, exista tot felul de proiecte: o calatorie, un apartament, renovarea apartamentului vostru…


9. Intimitate


Toata lumea are nevoie de intimitate. Nu este vorba de intimitatea fizica, ci de intimitatea sentimentala, emotionala. Faptul ca aveti momentele dumneavoastra de singuratate va permite sa pastrati o parte din mister si de libertate. Lasati-va iubitul sa se piarda in gândurile lui fara sa-l intrebati tot timpul „La ce te gândesti?“. De altfel, nu trebuie sa fiti tot timpul impreuna pentru a descoperi dorinta de a va regasi. Daca va vedeti tot timpul, riscati sa nu va mai priviti. Ideal e ca fiecare sa aiba locsorul lui.


10. Autonomie


A trai impreuna nu inseamna sa va „asimilati“ partenerul. Si cu atât mai putin sa fiti coplesita de el. Nu trebuie sa confundati dragostea cu dependenta. Este esential sa-i lasati o marja de autonomie pentru a-si pastra identitatea in cuplu si sa nu aiba impresia ca e sufocat. Inscrieti-va la un curs de dans, iesiti cu prietenele in timp ce el urmareste un meci de fotbal cu amicii. Dar fiti atenta, caci este foarte dificil sa ramâneti uniti si, in acelasi timp, sa aveti doua vieti diferite. Trebuie sa gasiti calea de mijloc intre „fuziune“ si independenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS