10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenajarea Baniei, cosmarul craiovenilor

Amenajarea Baniei, cosmarul craiovenilor

Craiovenii sunt nevoiti, in fiecare zi, sa suporte blocaje de trafic si zgomot infernal, fiind supusi unui disconfort psihic, din cauza lucrarilor de reamenajare care se desfasoara in tot orasul. In acest timp, edilii se plâng ca firmele responsabile pentru finalizarea lucrarilor au intârzieri serioase.


Lucrarile care se desfasoara in intreg orasul, fie ca sunt pentru introducerea de canalizari, asfaltare sau fluidizare a traficului, par sa dea tot mai multa bataie de cap craiovenilor. Aproape in toate cartierele, locuitorii Craiovei sunt cu nervii intinsi la maximum, din cauza „harababurii“ care a pus stapânire pe oras. In tot acest timp, autoritatile locale se plâng ca lucrarile nu vor fi finalizate pâna la termenul-limita, iar pentru a scapa de responsabilitati arunca vina in spatele firmelor care au câstigat executia lucrarilor, catalogându-le drept neserioase. Incercând sa salveze aparentele, primaria ameninta societatile vinovate cu penalizari, dar si cu rezilierea contractelor. In plus, edilii anunta ca nu le vor mai accepta la viitoarele licitatii organizate pentru realizarea diverselor lucrari.


Lucrarile pe bulevardul Nicolae Titulescu avanseaza greu


In timp ce edilii incearca sa se disculpe, cei care au de suferit sunt craiovenii, nevoiti sa suporte aglomeratia si zgomotul infernal, cauzate de utilaje. Introducerea canalizarii pe bulevardul Nicolae Titulescu da serioase batai de cap locuitorilor din zona, care se plâng ca nu mai suporta sa auda toata ziua zgomotele pichamerelor. „Nu ne mai putem odihni pentru ca este o adevarata nebunie. Ne rugam sa termine o data, insa se pare ca nu prea se tin de treaba. Dupa ce stam ore bune cu nervii intinsi la maximum, in case, când plecam avem de indurat alte peripetii, pentru ca intreg orasul este un santier. In centru se lucreaza, pe Calea Bucuresti la fel, pâna si la periferie sunt tot felul de lucrari in desfasurare. Ar fi trebuit sa le faca pe rând pentru a nu bloca circulatia si a nu produce o stare generala de disconfort“, a declarat Ilie Marinescu, locatar din zona.


Nemultumiti sunt si edilii care de mai multe ori au intocmit grafice de esalonare a lucrarilor pentru SC ALPIN, firma care se ocupa de introducerea canalizarii in acea zona. „Nu suntem multumiti pentru ca au cam intârziat cei de la SC ALPIN. De la inceput au pornit târziu, iar apoi au invocat tot felul de motive sa isi scuze intârzierea. Ei sustin ca o sa termine la timp, insa noi nu suntem prea convinsi“, a subliniat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Santierele au pus stapânire pe oras


Nici craiovenii din centrul orasului nu sunt intr-o ipostaza mai fericita. Desi initial fusesera anuntati ca modernizarea platoului din fata Prefecturii Dolj va fi finalizata in octombrie, data inaugurarii a fost decalata cu aproximativ o luna.


De intârziere s-a alarmat chiar si sustinatorul acestui proiect, edilul-sef Antonie Solomon. „Se poate lucra mai mult si mai bine. Organizarea de santier pe care au facut-o lasa de dorit. Le-am pus anumite conditii pe care sa le respecte daca nu vor sa aiba probleme cu noi“, a spus primarul Craiovei.


Intârzieri importante au fost anuntate de SC HIDROCONSTRUCTIA si pe strada Râului, unde se fac lucrari pentru introducerea canalizarii. Si aici edilii s-au declarat nemultumiti, insa pâna in prezent nu au luat atitudine, netrecând la penalizarea constructorilor pentru nerespectarea termenului de finalizare a lucrarii.


Nici pe Calea Bucuresti craiovenii nu pot circula in voie, la tot pasul desfasurându-se lucrari. Astfel, la intersectia strazii Carol I cu Calea Bucuresti se realizeaza lucrari pentru fluidizarea traficului, mai exact se creeaza doua benzi noi de preselectare si acces dreapta, dar si noi locuri de parcare. De astfel de lucrari nu a scapat in aceasta luna nici strada Pinului, unde vor aparea 120 de locuri de parcare, aici fiind reabilitat si sistemul rutier.


„Oriunde te uiti se lucreaza! Din cauza asta nici nu se poate circula cum trebuie“, a spus Vasile Fracu, de pe strada Pinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII