Eco Sud arunca in aer pretul gunoiului

Autori


Craiovenii ar putea fi nevoiti sa dea 150.000 de lei lunar numai pentru depozitarea gunoiului, conform unei solicitari a gestionarului rampei ecologice de la Mofleni.

Criza gunoiului Baniei s-a acutizat dupa ce legislativul a decis diminuarea tarifului perceput de SC Eco Sud Bucuresti pentru depozitarea deseurilor la Mofleni, de la 17,85 dolari pe tona la 13,85 dolari. Considerând decizia consiliului local un act unilateral, SC Eco Sud a contracarat si a cerut 35 de euro pe tona de gunoi, adica de doua ori si jumatate mai mult decât in prezent si de peste trei ori mai mult decât intentionase primaria sa obtina la negocieri. Implicit, craiovenii, fiindca ei, si nu administratia publica, il platesc pe operatorul bucurestean, vor scoate lunar din buzunare de doua ori si jumatate mai multi bani pentru aceasta activitate, adica aproape 150.000 de lei, plus cei 65.000 de lei pe care Serviciul Public de Salubritate Craiova ii percepe acum pentru ridicarea si transportul gunoiului. In vreme ce Eco Sud isi justifica solicitarea prin diferenta intre dispozitiile legale in vigoare si cele de la data parafarii contractului de asociere intre Systema Ecologic si consiliul local municipal, oficialii din Banie considera cererea Eco Sud drept un joc la intimidare. „Nu e posibil asa ceva. Ei nu au respectat clauzele contractuale, iar pretul a fost negociat tocmai pentru a-si amortiza investitia. Conform contractului, nu au dreptul sa mai ceara majorari. Si daca ar fi sa punem intr-o schema a regulii de trei simpla termenii, adica obligatia lor de investitie, cota in care s-a realizat aceasta si pretul actual, am obtine un pret mult mai mic decât 13,75 dolari pe tona, cât a votat consiliul local municipal. Noi vom actiona conform hotarârii consiliului local, ceea ce inseamna ca pretul se va modifica in sensul diminuarii, nu al majorarii, respectiv de la 17,85 dolari pe tona la 13,85“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

Investitii „suplimentare“


Directorul Eco Sud, Irena Ilie, sustine ca, de fapt, firma pe care o conduce le-a facut concesii craiovenilor, renuntând la obligatia primariei de a aduce 160.000 de tone de reziduuri anual in rampa contra cost.

„Am ajuns sa aducem bani de la Bucuresti ca sa suportam costurile de la Craiova, unde investitiile noastre au crescut semnificativ, din cauza reglementarilor din domeniul protectiei mediului, in special. De ce primaria nu recunoaste ca noi inregistram pierderi inca de la inceput, prin eliminarea clauzei care stipula cantitatea, adica un milion de dolari pe an?“, a declarat Irena Ilie. Desi nu exprima in cifre volumul de lucrari invocate, solicitarea Eco Sud este sustinuta printr-un desfasurator de operatiuni pe care unitatea ar fi silita sa le efectueze, de la impermeabilizarea zonei la monitorizarea dupa inchidere. „Fata de dispozitiile legale pe care le-am invocat, consideram ca prin tarif societatea noastra trebuie sa acopere nu doar contravaloarea investitiilor initiale, ci toate celelalte costuri legate de inchiderea si monitorizarea operatiunilor de post-inchidere, de asigurarea protectiei mediului, dar si de respectarea unor conditii impuse de ANRSC“, a mai spus Irena Ilie. Directoarea Eco Sud a precizat ca nu este adepta unor masuri radicale, dar ca opacitatea administratiei publice locale ar putea avea efecte neplacute asupra salubrizarii municipiului.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 28 iulie 2006

Actualitate

» Vizita in SUA, cu plus si minus
» Titlurile de despagubire, vândute ilegal
» Despagubirile pentru familia lui Teo Peter, calculate de Pentagon
» Febra reducerilor
» Motociclistii, spaima firmelor de asigurari
» Bataie pe banii publici
» Zeci de scoli au intrat in renovare
» Termoficare pentru case

Local

» Rastul inundat – „vânat“ de investitori
» Directorii lacomi taie salariile profesorilor
» Minerii au sarit in ajutorul unei fete cu o boala rara
» Se cauta salvamontisti pentru zona Parâng
» Masuri impotriva caniculei in spitale
» Parerea mea
» Hotu-i hot pâna moare
» Nuntile tiganesti
» Pamânturi trecute prin foc si sabie
» Locuri de legenda si credinta
» Militar mort in accident rutier
» 370 de monede de patrimoniu, expediate ilegal in strainatate
» Oltenii nu „toarna“ actele de coruptie
» Audi strivit intre doua tiruri
» Procurorii i-au stabilit „orarul“ brokerului Florin Aldea

Dolj

» Migratia declanseaza conflictul intre partide
» Terenurile din Dolj au terminat sedintele foto
» Copiii doljenilor, educati cu bataia
» Bani pentru bibliotecile scolare

Gorj

» Consilierii locali din Gorj, neinteresati sa-si declare apartenenta politica

Sport

» La lupta, Universitatea!
» „Conteaza foarte mult inceputul de campionat“
» Ultimele retusuri pentru batalie
» Fara comentarii
» Pandurii mai incearca o data in primul esalon
» Adversar facil pentru Steaua
» Obiectiv atins pentru giulesteni
» „Câinii“ merg mai departe
» Rapid si Dinamo au avut noroc

Magazin

» Ia te uita!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Fereşte-te de radar!
» Restrictii apa potabila
» Aparitii editoriale
» Gresie si faianta pentru un camin confortabil
» Shopping-ul – o manie care a cucerit Europa
» Suveniruri pentru nostalgici
» Scurte stiri
» Horoscop
» Picatura de cunoastere

Opinii

» Chiasma nervului optic

Top