5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au sistat inscrierile la Medicina

S-au sistat inscrierile la Medicina

Peste 600 de absolventi de liceu si-au manifestat, in acest an, intentia de a sustine admiterea in invatamântul superior de stat la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Craiova.


Potrivit conducerii UMF, cei mai multi candidati, peste 400, au optat pentru Facultatea de Medicina generala, 87 de candidati pentru Medicina Dentara si 150 de absolventi de liceu pentru Facultatea de Farmacie. „Ieri, s-au sistat inscrierile la facultatile mentionate si in total avem peste 600 de candidati. La Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, specializarile: moase, balneo-fiziokinetoterapie si recuperare medicala, cât si Asistenta medicala inscrierile continua pâna pe 28 iulie. Candidatii care au optat pentru Facultatea de Medicina Generala si Dentara vor sustine examen de admitere pe 26 iulie, iar restul, cei care s-au inscris pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala vor da concurs pe 30 iulie 2006“, a spus Mihai Caragea, secretarul-sef al UMF Craiova. Potrivit sursei citate, la inceputul probei de concurs fiecare candidat va primi de la organizatorii admiterii mai multe materiale, printre care se va afla si caietul cu subiecte, tip grila. „Respectivul caiet cu subiecte contine un numar total de intrebari, astfel: pentru specializarile Medicina si Medicina Dentara, un singur test grila, cuprinzând 100 de intrebari (biologie sau chimie organica), pentru specializarea Farmacie, un singur test ce va cuprinde tot 100 de intrebari (chimie organica sau chimie anorganica), iar pentru specializarile Moase, Asistenta medicala, Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare medicala, un test cu 50 de intrebari (din biologie sau chimie organica)“, a completat reprezentantul UMF.


Regulament de admitere


Candidatii care nu se vor prezenta conform programarii pierd dreptul de a sustine concursul de admitere din sesiunea in care au fost inscrisi. Accesul candidatilor in sala de examen este permis cu maximum o ora inainte de inceperea probei (examenul incepe la ora 16.00, iar candidatii pot intra in sala in jurul orei 15.00). Pentru a avea acces in sala de concurs, candidatii trebuie sa aiba asupra lor: buletinul/cartea de identitate; legitimatia de concurs (eliberata la inscriere); pix cu mina de culoare neagra. Eventualele contestatii cu privire la rezultatul concursului de admitere se vor depune la registratura UMF, in termen de 24 de ore, incepând cu data afisarii rezultatelor concursului de admitere. Termenul de rezolvare al acestora va fi de cel mult doua zile de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. Potrivit conducerii UMF, admiterea candidatilor se va face doar pe baza de examen, iar media de bacalaureat nu este luata in calcul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII