5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdmiterea in liceu se face computerizat

Admiterea in liceu se face computerizat

5.093 de absolventi ai Testelor Nationale, sesiunea iunie 2006, vor fi repartizati computerizat astazi in invatamântul liceal.


Prima etapa de admitere in invatamântul liceal si profesional de stat, pentru candidatii doljeni care au promovat examenul de Teste Nationale, are loc astazi. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, repartizarea elevilor se face computerizat, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat. „Cei 5.093 de promovati ai Testelor Nationale din acest an sunt repartizati la licee sau in scoli de arte si meserii, de stat, fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la Testele Nationale (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pâna in anul 2003 inclusiv) are o pondere de 50%, iar media generala de absolvire a claselor V – VIII are tot o pondere de 50%“, a spus Doina Iliuta, sefa Serviciului Salarizare din cadrul ISJ Dolj. Potrivit sursei citate, pentru anul scolar 2006 – 2007, in Dolj, inspectoratul scolar a pus la dispozitia elevilor de clasa a VIII-a, care au promovat examenul Testelor Nationale, 5.180 de locuri in invatamântul liceal cursuri de zi si 2.716 locuri la Scolile de Arte si Meserii (SAM). „Speram ca in acest an sa nu intâmpinam dificultati la repartizare. Locurile la liceu sunt suficiente, iar candidatii au avut pentru ce opta. Cu cât si-au trecut mai multe optiuni pe fisa de inscriere, cu atât mai bine“, a completat Doina Iliuta.


A doua etapa de repartizare


Conform calendarului admiterii in invatamântul liceal si profesional, in perioada 16 – 21 iulie 2006, va avea loc a doua etapa computerizata de repartizare a candidatilor care nu au promovat Testele Nationale si care nu implinesc 18 ani pâna pe 31 decembrie 2006 inclusiv. „Inscrierea nepromovatilor se face tot prin completarea fisei de optiuni de catre candidatii care nu au promovat Testele Nationale si completarea unei noi fise de optiuni de catre cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, introducerea datelor in calculator, verificarea fiselor listate si corectarea eventualelor erori“, a spus reprezentanta ISJ Dolj.


Afisarea finala


Potrivit calendarului de desfasurare a admiterii in invatamântul liceal si profesional de stat, din acest an, in intervalul 15 – 16 iulie are loc afisarea in unitatile de invatamânt gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamânt liceal si profesional de stat din judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS