22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentii cer demisia ministrului educatiei

Studentii cer demisia ministrului educatiei

Nerespectarea de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a mai multor puncte din acordul incheiat cu studentii, in toamna anului trecut, duce la declansarea de noi conflicte. De aceasta data, reprezentantii Uniunii Studentilor din România cer demisia ministrului educatiei, Mihail Hardau.


Studentii protesteaza din nou. De aceasta data, potrivit presedintelui Uniunii Studentilor din România (USR), Florin Gust, nerespectarea mai multor puncte din protocolul incheiat cu ministerul de resort ii determina pe studenti sa afirme ca ministrului educatiei nu-i pasa de tineri. „Noi, studentii, suntem in continuare umiliti si tratati cu indiferenta de catre reprezentantii MEdC. La intâlniri se discuta de toate, mai putin despre problemele reale ale studentilor. Motiv pentru care noi consideram ca ministrului nu-i pasa si ia in derâdere problemele noastre. Drept urmare, la evaluarea facuta miercuri, 19 aprilie, in toate centrele universitare din tara, inclusiv la Craiova, USR a strâns aproximativ 20.000 de semnaturi prin care cerem demisia lui Mihail Hârdau. De la Craiova avem, pâna in prezent, peste 4.000 de semnaturi, iar campania noastra va continua“, a precizat presedintele USR, Florin Gust.


Liderul studentilor a explicat si motivele care stau la baza acestei decizii. „Ministerul nu s-a tinut de cuvânt. Au ramas nerezolvate si uitate pe undeva o multime de puncte ale protocolului semnat cu studentii. Ministrul ne confirma inca o data incompetenta lui. In tara, inca mai exista centre universitare in care nu se deconteaza transportul local. Insa, chestiunea cea mai arzatoare ramâne nealocarea de bani pentru infrastructura. S-au promis universitatilor 400 de milioane de euro in acest an, dar se pare ca acest lucru s-a uitat intre timp. Dovada sta faptul ca, in loc de 400 de milioane de euro alocate invatamântului universitar, MEdC a alocat recent doar 40 de milioane de euro, a zecea parte din ceea ce a promis“, a explicat Gust.


„In caz de dezastru, peste 24.000 de studenti ar avea de suferit!“


Un punct nevralgic si incalcat in mod repetat de MEdC ramâne cel al investitiilor, iar din acest punct de vedere este afectata si Universitatea din Craiova. „Cu toate ca au fost trimise catre MEdC peste cinci proiecte in ceea ce priveste investitiile pe 2006, Universitatea din Craiova a fost tratata cu indiferenta“, a spus Florin Gust. Potrivit sursei citate, se pare ca anul acesta, desi erau prinse spre reabilitare totala doua camine studentesti (6 si 7), o biblioteca, o sala de sedinte de la Facultatea de Agronomie, cât si consolidarea cladirii centrale a Universitatii din Craiova, proiecte vitale pentru institutie, totul va ramâne neschimbat. „In definitiv, aceste proiecte privesc siguranta studentilor si a cadrelor didactice. Peste 24.000 de studenti ar avea de suferit in cazul unui dezastru. Exemplu concret – «Sala Albastra» a Universitatii, care necesita o consolidare aparte si care are un risc seismic ridicat. De altfel, nu este o noutate faptul ca in consolidarea sediului universitatii nu s-au mai bagat bani de ani buni“, a declarat Florin Gust.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS