21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProprietarul si-a abandonat cele 17 masini in parcare

Proprietarul si-a abandonat cele 17 masini in parcare

Articolul publicat miercuri de GdS referitor la masinile abandonate pe domeniul public din oras a dat de lucru Primariei Craiova. Ieri, inspectorii au depistat 17 vechituri, toate apartinând aceluiasi proprietar.


Alte 17 autoturisme abandonate, majoritatea marca Oltcit, fac obiectul campaniei declansate zilele trecute de Primaria Craiova impotriva rablelor, care ocupa ilegal domeniul public. Angajatii municipalitatii au avut ieri surpriza sa constate un caz unic: toate masinile se aflau intr-o singura parcare, de la blocul D27, din strada Brestei, si aveau un singur proprietar – Berti Firmilian Tudor, din Craiova. Acesta a declarat ca vehiculele sunt sortite dezmembrarii, dar ca, din cauza vremii rele, nu a avut posibilitatea sa le transporte in spatiile special amenajate ale unor firme de profil. „Le-am depozitat aici acum câteva luni, dar n-am putut sa le mai iau fiindca vremea urâta nu mi-a permis. Una a fost lasata aici de un client si n-a mai venit dupa ea, iar alta este adusa de fratele meu, sa i-o repar. Eu le duceam oricum la dezmembrat“, a spus Berti Firmilian. Inspectorii primariei sustin ca toate cele 17 masini deteriorate, sase dintre ele fara numar de inmatriculare, au fost deja inregistrate ca obiecte sub incidenta prevederilor care permit ridicarea lor de catre administratia publica. „Proprietarul a fost somat sa mute vehiculele, altfel putând avea surpriza de a si le gasi in garajul nostru, sub paza, si sa plateasca sute de milioane ca sa si le recupereze“, a aratat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Mentionam ca, in urma demersurilor Gazetei de Sud, prin care incercam sa sensibilizam autoritatile si pe craioveni pentru eliminarea mormanelor de fier vechi de pe spatiile verzi, carosabil si parcari, primaria a intetit controalele intr-o actiune fara precedent.


In parcare ar putea aparea garajele


Unii dintre locatarii din blocurile D25 si D27 spun ca, in ciuda bazarului de fiare din parcare, s-au inteles cu Firmilian atunci când n-au avut unde sa-si lase autovehiculele. „Stiu ca tata l-a atentionat o data, ca nu avea unde sa parcheze masina noastra, si a mutat unul dintre Oltcituri ca sa-i faca loc“, a spus Eugen Badala, din blocul D27. Dumitru Chichea, tot din D27, a declarat ca, atâta vreme cât nu are un automobil, nu-l deranjeaza vechiturile lui Berti, de sub ferestre. Altii si-au improvizat garaje sau asteapta autorizatii de la primarie pentru a-si construi unele. Inclusiv Berti Firmilian Tudor sustine ca a obtinut certificate de urbanism pentru mai multe garaje. „Am platit toate taxele pentru eliberarea avizelor si documentatiilor, dar, de la primarie, mi s-a spus ca nu se poate emite autorizatia de construire pâna când nu se clarifica situatia terenurilor pe Legea nr. 10“, a spus Berti Firmilian. De la Directia de urbanism am aflat ca, intr-adevar, sunt depuse proiecte pentru 27 de constructii provizorii cu destinatie de garaj pentru zona blocurilor D23, D25 si D27, insa toate demersurile sunt suspendate pâna la finalizarea procedurilor de definitivare a regimului juridic al terenurilor, potrivit Legii nr. 10/2001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU