10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestitiile in piete - sub semnul intrebarii

Investitiile in piete – sub semnul intrebarii

Investitiile in pietele din Craiova stau sub semnul intrebarii, dupa ce consilierii locali au taiat, in luna martie, din veniturile obtinute din chirii de Serviciul Administratia Pietelor si Târgurilor (SAPT). Acesta este obligat sa dea bugetului local 50% din banii pe care ii obtine din chirii. In acest an, potrivit previziunilor conducerii serviciului, suma care va pleca spre primarie este de circa zece miliarde de lei.


„Este destul de mare daca e sa tinem cont ca pentru modernizarea pietelor au fost alocate de catre serviciu 25 de miliarde de lei. Investitiile s-ar reduce astfel la aproape jumatate“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache.


Pentru a nu ramâne fara bani la piete, executivul primariei vrea sa propuna consilierilor sa aloce din bugetul local catre SAPT o suma de … zece miliarde de lei, bani care ar putea fi acordati sub forma de subventie. Aceasta ar acoperi planul de investitii care a fost propus pentru 2006 in modernizarea pietelor. Daca propunerea nu va fi luata in considerare de consilierii locali, valoarea investitiilor va scadea drastic.


Primul obiectiv care va avea de suferit este piata din cartierul Lapus. Pentru ridicarea acesteia s-a prevazut o suma de 14 miliarde de lei. Pâna in prezent, a fost intocmit studiul de fezabilitate. Viceprimarul Sorin Iordache a declarat ca saptamâna aceasta va fi stabilita licitatia pentru realizarea proiectului de executie, urmând apoi sa se hotarasca societatea care va face lucrarile. In viziunea autoritatilor locale, piata din Lapus va fi finalizata pâna in octombrie, daca vor exista sumele necesare.


Alta lucrare care stationeaza este piata din 1 Mai. Desi municipalitatea dorea sa o mute initial in spatiul apartinând Fabricii de Confectii, in acest an s-a razgândit. „Era vorba de 40 de miliarde de lei. Nu avem insa de unde sa dam acesti bani si din cauza asta ne-am gândit sa cautam alt amplasament, tot in zona Spitalului nr. 1. Amenajarea acesteia ar trebui sa ne coste maximum 15 miliarde de lei“, a spus Gheorghe Calinoiu, directorul SAPT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS