5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCoana Mita, data-n urmarire generala

Coana Mita, data-n urmarire generala

Proprietara celor patru pasari suspectate ca ar fi decedat din cauza gripei aviare a fost de negasit ieri. Autoritatile au incercat sa dea de urma femeii, insa acest lucru a fost imposibil. Medicul veterinar din Cetate stia ca Mita Saliu ar fi plecat in urma cu o saptamâna la Craiova sa se interneze. Cadrele medicale din Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova au confirmat acest lucru, insa au precizat ca femeia nu a stat decât trei zile internata, parasind spitalul pe 2 februarie. „Pacienta a fost internata pentru o patologie cardio-vasculara, fara simptome infectioase. A fost tratata si a fost externata in stare ameliorata pe 2 februarie“, a declarat conf. dr. Mihaela Dinca, sefa Clinicii Medicale II din cadrul Spitalului Municipal „Filantropia“. Primarul comunei Cetate, Marin Duta, stia ca femeia ar fi inca internata in spital la Craiova.


Prof. dr. Dan Gabriel Mogos, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, a declarat ca daca Mita Saliu nu va fi gasita, va fi data in urmarire generala. „Incercam sa-i dam de urma pentru ca femeia trebuie sa fie vaccinata impotriva gripei. Daca nu o vom gasi, vom anunta politia, pentru a fi data in urmarire generala“, a precizat Mogos.


Seful de post din Cetate, agent principal Gica Tudor, nu era deloc ingrijorat de absenta femeii, spunând ca nu este nevoie sa fie data in urmarire generala, Mita Saliu fiind probabil in vizita pe la vreun vecin. „Eu asigur permanenta la post si nu am putut pleca sa vad daca au gasit-o. Dar nu cred ca este nevoie sa fie data in urmarire generala, pentru ca nu poate sa fie departe. Chiar zilele trecute am vazut-o prin sat“, a spus seful de post.


La fel de mirat s-a aratat si comisarul Georgel Enescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, care stia ca femeia s-ar afla internata in spital. „Eu am fost informat ca se afla internata in spital, dar, daca nu este acolo, voi da dispozitie sa fie cautata“, a mentionat Enescu. Aseara, medicii epidemiologi de la DSP Dolj au reusit sa dea de urmele Mitei Saliu. Femeia se afla in locuinta unor rude din Craiova. „Am localizat-o si s-au dispus masuri pentru izolarea si imunizarea ei prin vaccinare“, a spus directorul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS