5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal pe DN 56

Accident mortal pe DN 56

Autoturismul Cielo s-a oprit in singurul pom de pe marginea drumului


Un barbat a murit si altul a fost grav ranit ieri dimineata, dupa ce masina in care se aflau a derapat si s-a izbit violent un copac de pe marginea drumului dintre localitatile Podari si Radovan. Locotenent Liviu Stefan Vasiloiu, de 26 de ani, din Craiova adjunctul comandantului sectiei de pompieri Bailesti, se deplasa ieri, in jurul orei 8.30, la volanul unui Cielo, cu numarul de inmatriculare DJ-31-DEA, dinspre Bailesti spre Craiova, insotit de fratii Sorin si Daniel Firtulescu, de 45 de ani, respectiv 38 de ani.


La zece kilometri de comuna Podari, dupa ce a iesit dintr-o curba, Vasiloiu a pierdut controlul directiei de mers, iar autoturismul a derapat, a intrat pe sensul celalalt de mers, dupa care a parasit partea carosabila si s-a oprit intr-un copac de pe partea stânga a drumului.


Era singurul copac din zona


Ironia sortii face ca pomul in care s-a oprit autoturismul lui Vasiloiu sa fie singurul din acea zona.


In urma impactului deosebit de puternic, Daniel Firtulescu, pasagerul din dreapta-fata, a decedat. Echipajul SMURD sosit la fata locului, chiar daca a incercat mai mult timp sa-l resusciteze, nu a mai putut face nimic pentru el. Impactul masinii cu copacul a fost in stânga-spate, unde statea Marin, care a scapat cu câteva fracturi costale. De asemenea, Stefan Vasiloiu, soferul masinii, a scapat fara nici o zgârietura. Se pare ca spatarul scaunului pe care statea Daniel s-a rupt in urma impactului, iar barbatul a fost proiectat in spate, unde s-a lovit puternic la cap. Politistii au stabilit ca Daniel Firtulescu nu ar fi murit daca purta centura de siguranta, insa nici un ocupant al masinii nu avea centura prinsa in momentul accidentului. Dupa primele cercetari, oamenii legii au stabilit ca tragicul accident s-a petrecut din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum – carosabil umed -, insa soferul autovehiculului contesta acest fapt. „Chiar nu aveam viteza pentru ca doar iesisem din curba. Am trecut peste un dâmb, pentru ca drumul este foarte stricat in aceasta zona, dupa care masina a inceput sa fuga de spate. Am incercat sa o redresez, dar a derapat si am intrat in pom“, a declarat Stefan Vasiloiu.


Bilant tragic


Pe DN 56, Craiova – Calafat, in anul 2005 au avut loc 16 accidente de circulatie care s-au soldat cu opt morti si 15 raniti. Pe sectorul de drum in care s-a petrecut tragicul eveniment rutier de miercuri, anul trecut s-au inregistrat patru accidente soldate cu un mort si cinci raniti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII