5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria investeste in locurile de joaca si in animale

Primaria investeste in locurile de joaca si in animale

Pentru anul 2006, edilii isi doresc, printre altele, mai multe locuri de joaca, verdeata si animale la Gradina Zoologica. Desi sustin sa sumele alocate nu sunt de ajuns, alesii locali spera ca macar la aceste capitole sa nu fie huiduiti de craiovenii nemultumiti.


Supus aprobarii Consiliului Local (CL) Craiova, bugetul nu a suferit modificari majore deoarece consilierii nu prea au avut de la ce domenii sa taie sume considerabile, pentru a realiza o suplimentare de proportii la altele. Desi sunt constienti ca vor fi criticati de craioveni, alesii locali au ales câteva domenii unde, cu siguranta, nu vor primi reprosuri. Capul de afis este tinut de locurile de joaca, animalele din Gradina Zoologica si zonele verzi.


Locurile de joaca se inmultesc


La capitolul investitii, copiii craiovenilor se pot bucura, deoarece autoritatile locale nu i-au uitat. In acest an, va fi amenajat un numar mai mare de locuri de joaca. Primaria urmeaza sa investeasca 2,8 miliarde de lei pentru astfel de spatii, destinate distractiei celor mici. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, initial a fost prevazuta o suma de trei miliarde de lei, insa consilierii nu au fost de acord sa o voteze. „Pâna la urma au luat de aici 200 de milioane lei, sa ii foloseasca pentru a construi câteva chioscuri in cartiere. Acestea ar urma sa fie folosite de craiovenii care vor sa se adaposteasca acolo si sa isi petreaca timpul liber“, a afirmat Nedelescu. Cu sau fara cele 200 de milioane de lei, edilii si-au asigurat deja un vot din partea celor mici. In Craiova exista peste 20 de locuri de joaca, care in cea mai mare parte au fost vandalizate. Anul trecut, nu de putine ori, primaria a fost obligata sa mai repare din stricaciunile facute de cei certati cu legea. Pentru a fi siguri ca nu vor fi nevoiti sa treaca prin aceeasi situatie, autoritatile au cerut sprijinul asociatiilor de proprietari. Tot la capitolul investitii, anul acesta va demara realizarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea locului de joaca pentru copii, in Parcul „Nicolae Romanescu“. Pentru acest proiect au fost alocate 200 de milioane de lei.


Gradina Zoologica se extinde


Pentru a nu fi nevoiti sa desfiinteze Gradina Zoologica din Parcul „Nicolae Romanescu“, care nu este la standarde europene, primaria a decis sa continue seria investitiilor si la acest capitol. Functionarii publici vor vizita si alte gradini zoologice din tara pentru a vedea cum traiesc acolo animalele. Nedelescu a mai precizat ca se doreste si achizitionarea de noi animale, pentru o diversitate cât mai mare in Gradina Zoologica din Craiova.


Zonele verzi vor fi bine ingrijite


Si pentru a nu mai spune craiovenii ca nu este verdeata in oras, la acest capitol s-au alocat 50 de miliarde de lei. Pentru lucrarile de intretinere a zonelor verzi din buget vor fi asigurate 1,7 miliarde de lei, in timp ce pentru amenajarea manuala a gazonului suma este de 1,6 miliarde de lei. La fondurile alocate pentru zonele verzi a fost inclusa si plantarea de arbori ornamentali, care sa incânte privirea craiovenilor, valoarea acestei investitii fiind de circa 53 de milioane de lei. Nici anul acesta, din oras, nu vor lipsi faimosii trandafiri, pentru a caror plantare se va cheltui 63 de milioane de lei, in timp ce pentru gardul viu, bugetul va fi saracit cu doar 26 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU