Licitatie controversata la Directia pentru Protectia Copilului

Autori


Consilierul judetean din Gorj, Puiu Diaconescu, a lansat ieri acuzatii referitoare la o licitatie in valoare de 1,7 miliarde de lei, cerând anularea acesteia.

Consilierul judetean Puiu Diaconescu a solicitat ieri in cadrul sedintei Consiliului Judetean Gorj, anularea licitatiei de dezinsectie si deratizare a centrelor din cadrul DGASPC Gorj, care a fost câstigata de firma ANETISTAR SRL.

„Eu stiu ca nu pot angaja Directia in incheierea unui contract de vreme ce bugetul nu a fost aprobat. Valoarea contractului incheiat acum este de 1,7 miliarde de lei, in timp ce, cinci ani, nu s-a platit pe serviciile de dezinsectie decât 299 de milioane de lei. Aceasta lucrare se putea face, ca si pâna acum, cu Serviciul pentru Protectia Plantelor, care este subordonat consiliului judetean. Cer sa se dispuna anularea licitatiei“, a spus consilierul judetean Puiu Diaconescu, al carui fiu lucreaza ca jurist in cadrul DGASPC Gorj.

In raportul intocmit de Compartimentul de Audit se precizeaza ca firma ANETISTAR a fost infiintata cu aproximativ o luna inainte de organizarea licitatiei, iar in caietul de sarcini se cerea ca societatea sa aiba experienta de cel putin trei ani. Comisia de control mentioneaza ca licitatia nu poate fi anulata, pentru ca a fost semnat contractul.

Conducerea DGASPC sustine ca licitatia a fost legala


Dorela Mischie, directoarea economica a DGASPC Gorj, a declarat ca licitatia s-a desfasurat in mod legal, iar valoarea serviciilor a crescut pentru ca in subordinea institutiei au mai intrat trei centre mari: „Lucrarile de dezinsectie si deratizare nu se puteau face cu Serviciul de Protectie a Plantelor, pentru ca, potrivit legii, la procedura de incredintare directa, valoarea nu poate depasi 2.000 de euro. Valoarea serviciilor a crescut pentru ca, de la 1 ianuarie 2005, Directia a preluat trei centre mari: Spitalul-camin Suseni, Caminul de batrâni de la Dobrita si Centrul de recuperare de la Bâlteni. Pentru licitatie s-a dat anunt intr-un ziar national. In contract s-a prevazut ca lucrarile se fac doar cu incadrarea alocatiilor bugetare si numai daca este nevoie. 1,7 miliarde de lei este o suma maximala, dar se pot face lucrari doar de 200 sau 300 de milioane de lei, in functie de cât este nevoie. In ce priveste experienta, in articolul de lege se spune ca membrii comisiei de control au dreptul, nu si obligatia, sa depuncteze firma“. Conform conducerii DGASPC Gorj, din comisia de licitatie au facut parte reprezentanti ai Prefecturii si Consiliului Judetean Gorj.

Licitatii anulate

In raportul intocmit de Compartimentul de Audit se mai face referire si la alte doua licitatii, de reparatii mobilier si de reparatii incaltaminte. Prima lucrare a fost data unei persoane fizice din localitatea Bumbesti Jiu, iar cea de-a doua firmei ROMCORINA. In cele doua cazuri, echipa de control si-a exprimat opinia ca trebuie reanalizata oportunitatea semnarii contractului.

La fel ca in cazul licitatiei pentru deratizare, societatea ROMCORINA a fost infiintata cu numai doua luni inainte de a câstiga licitatia. Dorela Mischie a spus ca, la recomandarea Compartimentului de Audit, s-a luat hotarârea sa se anuleze cele doua licitatii, cu acordul ofertantilor, urmând sa se stabileasca o data pentru o noua organizare a acestora.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 11 ianuarie 2006

Actualitate

» Traficul usor, reluat pe Valea Oltului
» Solomon baga abonament la caldura
» SALVAMONT Gorj, interventie in Defileu
» Drum judetean blocat
» La Daewoo, productia nu se opreste!
» Criza de filme pentru radiografii
» CSM si-a desemnat noua conducere
» Centrul municipiului Târgu Jiu, revendicat

Local

» Facturi mai mari pentru luna decembrie
» Dispute intre proprietari si asociatie
» In Mehedinti mor gaini
» DSP Hunedoara instituie primele masuri impotriva gripei aviare
» Autoritatile locale invata cum sa se fereasca de gripa aviara
» Eminescu nu are liniste nici in mormânt
» Politia Comunitara se reorganizeaza
» Lupii ataca satele
» Dispar copii in Craiova
» Scuarurile de la Selgros, pericol pentru soferi
» Haite de maidanezi terorizeaza orasul Petrosani
» Calcat de doua ori de aceeasi masina
» Autorul accidentului din fata Parchetului Târgu Jiu, arestat

Dolj

» Cazuri sociale in atentia autoritatilor
» Primarii doljeni, pasari migratoare
» Un jandarm a murit in somn

Gorj

» Cladire particulara, reparata pe banii Primariei Târgu Jiu

Sport

» „Nu m-am hotarât“
» Minerul Motru a terminat vacanta
» Minerul Matasari si-a reluat pregatirile
» Ciurea si Vulpescu la Oltul Slatina
» Trofin a cedat dupa trei antrenamente
» Mutu si Del Piero au facut legea
» Codrea a marcat pentru sicilieni
» Scurte stiri
» A patra victorie pentru Sainz
» „Andy era un idol“
» Szilveszter isi incepe recuperarea
» Marisca si David, la CM de raliuri

Bani & Afaceri

» Masini second hand scoase la licitatie
» Salariatii Fibrocim SA Târgu Jiu, trimisi in concediu fara plata
» Magistrala de gaze „Nabucco“ subtraverseaza Doljul
» Oltenii milionari in dolari au afaceri imobiliare

Magazin

» „Pustoaica“ la 40 de ani
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Intreruperi programate
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere

Opinii

» La revedere, domnule Thales

Top