5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMischie i-a disperat pe anchetatori

Mischie i-a disperat pe anchetatori

Nicolae Mischie a jonglat cu legea in ultimele dosare penale in care este anchetat, in speranta ca va putea miza in fata instantei pe faptul ca a fost trimis in judecata fara sa i se prezinte faptele de care este acuzat si fara sa ii fie luata o declaratie.


Nicolae Mischie isi joaca tare soarta, in cele doua dosare care se afla in prezent in cercetare la Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Gorj. Surse autorizate din cadrul Politiei Gorj au precizat ca dosarul „SMANIC“ si cel care vizeaza modul in care au fost finantate de catre Consiliul Judetean (CJ) Gorj mai multe pietruiri de drumuri comunale sunt finalizate si vor fi inaintate, cu propunere de trimitere in judecata, Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj. Intrucât nu au reusit sa ii ia inca o declaratie fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, anchetatorii se tem ca ar putea avea probleme in ceea ce priveste cursul dosarelor. Mischie a evitat in permanenta contactul cu politia si procurorii, mizând pe sfatul avocatilor sai, care spera sa pastreze intact cazierul clientului lor. Potrivit unor surse apropiate fostului presedinte al CJ Gorj, una dintre strategii a fost si aceea a actelor medicale care sustineau ca Mischie are nevoie de repaus pâna in luna februarie. Medicii legisti au stabilit insa ca Nicolae Mischie poate sa stea de vorba cu anchetatorii, insa acest lucru nu s-a intâmplat.


Risca sa fie trimis in judecata, fara sa fie audiat


In ciuda numeroaselor mandate si telefoane date, politistii s-au ferit sa mearga la locuinta fostului baron, temându-se sa nu fie acuzati de incalcarea proprietatii private. Pe de alta parte, bolile de care sufera Nicolae Mischie l-au facut pe acesta sa nu poata fi de fata la alegerile derulate in cadrul Senatului Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu. Intrucât nu a fost prezent sa isi sustina cauza, prorectorul Mischie a ramas si fara ultima functie importanta pe care o mai detinea la nivelul judetului Gorj. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota a declarat ca va relua procedura de citare a lui Mischie, in momentul in care IJP Gorj va inainta Parchetului cele doua dosare.


In conditiile in care nu se va prezenta sa dea cu subsemnatul, Nicolae Mischie risca sa fie trimis in judecata pentru contrabanda si fals in declaratii, in dosarul „SMANIC“, precum si pentru abuz in serviciu, instigare la fals intelectual, fals si uz de fals, in dosarul privind drumurile, Casa Ganescu si indemnizatia incasata ilegal de la Consiliul Judetean Gorj pentru titlul de doctor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU