17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei persoane strivite de autobuz

Trei persoane strivite de autobuz

Un barbat si doua femei, dintre care una gravida in luna a noua, au fost striviti in urma ciocnirii autoturismului cu care se deplasau cu un autocar care venea din sens opus. Cei trei mergeau spre Bucuresti, unde femeia insarcinata urma sa faca o operatie cezariana.


Accidentul s-a petrecut in seara zilei de 23 decembrie, pe DN 67, in localitatea Barbatesti, satul Negrulesti, judetul Vâlcea. Intr-o curba deosebit de periculoasa, Constantin Iliescu, de 30 de ani, soferul autoturismului Dacia Break, cu numarul de inmatriculare GJ-02-MHB, a pierdut controlul asupra volanului. Din cauza vitezei, acesta nu a mai putut evita impactul cu autocarul cu numarul de inmatriculare VL-27-NOR, condus de Mitica S., sofer al societatii de transport in comun Normandia SRL.


Victime – trei persoane si un prunc nenascut


In urma coliziunii, autoturismul a fost distrus aproape in totalitate, cei trei ocupanti ai acestuia decedând pe loc. Pentru scoaterea celor trei victime dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de interventia echipajului de descarcerare din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vâlcea. Impactul a fost atât de puternic incât toate cele trei persoane s-au ales cu multiple fracturi deschise in zona capului si a fetei. Potrivit primelor cercetari ale agentilor de circulatie, precum si declaratiilor martorilor, la baza producerii accidentului au stat viteza excesiva si neatentia la volan. „Cu mai putin de doua minute inainte de producerea accidentului, din statia de autobuz a plecat autocarul. Nu avea viteza si, in plus, era in panta. Am auzit un scârtâit de roti scurt. Când mi-am aruncat privirea intr-acolo, am vazut farurile unei masini care trecea strada. Am crezut sa intra pe un drum secundar. Nu a fost asa. Intr-o clipa am auzit o busitura puternica“, a spus Vicu Dinca, de 74 de ani, din Negrulesti.


„Pasagerii masinii erau ca niste manechine cu oasele frânte“


Batrânul a precizat ca, imediat dupa producerea accidentului, zeci de oameni care erau la barul din apropiere au mers la locul tragediei pentru a da o mâna de ajutor. „Am luat peste 20 de oameni si am tras masina de sub autobuz, sa incercam sa salvam oamenii. Degeaba, ca nu mai ramasese nimic intreg din ei. Aveau capetele sparte. Erau ca niste manechine cu toate oasele frânte. Abia daca au mai apucat lumânare. Este pacat de ei si de copilul din pântecele femeii, ca era gravida. Am inteles de la niste rude de-ale lor din comuna ca mergeau spre Bucuresti, sa faca operatie cezariana. Rau imi pare, dar cred ca au fost de vina, ca au intrat pe contrasens in mare viteza“, a povestit cu lacrimi in ochi localnicul. Alt martor, Gheorghe Vasile, de 35 de ani, care a asistat la scoaterea cadavrelor dintre fiarele contorsionate, a precizat ca la volanul autoturismului era chiar sotul femeii insarcinate, care statea pe scaunul din fata. Intreaga operatiune de descarcerare a victimelor, precum si masuratorile ulterioare facute de agentii de circulatie au durat câteva ore, timp in care traficul pe DN 67 a fost blocat. Cadavrele celor trei au fost transportate la Morga Spitalului din Horezu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS