25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParteneri de viata si colegi de birou

Parteneri de viata si colegi de birou

Anamaria Voila si Paul Curca s-au cunoscut la inceputul acestui an. Din prima clipa au stiut insa ca sunt facuti unul pentru celalalt, iar in numai o luna au oficializat relatia lor, prin sfânta casatorie. Muncesc in acelasi birou, la Mitropolia Olteniei. Ea lucreaza ca asistent social, pe problema minoritatii romilor, iar el ca economist.


In timpul liceului, Anamaria si-a dorit sa urmeze Facultatea de Psihologie, dar, cum aceasta specializare nu exista in Craiova si era nevoita sa studieze in alt oras, a renuntat. Apoi, si-a dorit sa dea la Facultatea de Filosofie, insa, asa cum spune, „Teologia a aparut ca o chemare de la Dumnezeu“ si a ales Asistenta Sociala, din cadrul Facultatii de Teologie. Imediat dupa absolvirea facultatii, Anamaria s-a angajat ca si coordonator de programe educative si consilier in cadrul Fundatiei „Cuvântul care Zideste“. „Am oferit consiliere detinutilor din Penitenciarul pentru Minori si Tineri, apoi am efectuat programe pentru persoanele de etnie roma. De peste un an, lucrez insa in cadrul Asociatiei «Vasiliada», ocupându-ma de Centrul Social Rromano-Kher (Casa Romilor), din comuna doljeana Lipovu. Este o munca mai mult de manager. In plus, ma ocup si de coordonarea Centrului Rezidential «Casa Samuel» din comuna Dranic“, a povestit tânara. Anamaria si Paul isi petrec o mare parte din timp la serviciu, peste zece ore pe zi. Fac insa ceea ce le place, isi urmeaza asa cum le place sa spuna, „misiunea data“.


„Iubirea inseamna si sacrificiu“


Povestea lor de iubire este speciala. Vorbesc cu mare drag despre casnicia lor, despre planurile lor de viitor. S-au cunoscut la inceputul anului, dar „au stiut ca se vor casatori, din prima clipa“. S-au ocupat singuri, in paralel cu serviciul, de toate pregatirile pentru nunta. Si-au dorit ca petrecerea sa fie restrânsa si sa aiba in jur doar oamenii dragi. „Niciodata nu ne-am dorit o nunta spectaculoasa, ci fericirea de a imparti taina casatoriei noastre cu cei pe care ii iubim. Ne place discretia. Cred ca tine de firea noastra! Nu-mi place viata zgomotoasa, ne canalizam energia doar spre profesie si spre viata de familie. Facem ceea ce ne place, profesional, iar asta conteaza foarte mult pentru a ne implini. Iubirea la noi este insa cea mai importanta, este cea care ne leaga… Din pacate, multe cupluri nu inteleg ca iubirea inseamna si sacrificiu, dar si faptele marunte de fiecare zi pe care le faci pentru fericirea celuilalt. Sotul meu este un om extrem de rabdator, iar blândetea lui ma schimba si ma implineste in fiecare secunda“, a spus Anamaria.


Revelion la Mânastirea Lainici


Cei doi tineri si-au petrecut Sarbatoarea Sfânta a Nasterii Domnului impreuna cu familia. In Ajunul Craciunului au impodobit bradul, de restul pregatirilor ocupându-se mama soacra. Revelionul insa, primul pe care il vor sarbatori impreuna, il vor face intr-un loc deosebit pentru ei, acolo unde se simt linistiti si fericiti, la Mânastirea Lainici. „Aceasta mânastire reprezinta pentru mine un loc sfânt, deosebit, departe de zgomotul si agitatia orasului. De câtiva ani am tot mers acolo, insa pentru sotul meu va fi ceva deosebit… In aceasta perioada de câteva zile, avem timp si pentru viata noastra interioara“, a continuat Anamaria.


In noul an, cei doi tineri isi doresc foarte mult sa devina parinti, sa aiba un baietel sanatos, un „dar de la Dumnezeu“: „Sentimentele noastre sunt foarte puternice, iar un bebelus este tot ceea ce ne lipseste. Nu suntem de acord cu sintagma «nu suntem pregatiti sa devenim parinti»… Daca este pe asa, niciodata nu vei fi destul de pregatit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS