19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNu va luati partenerul ostatic

Nu va luati partenerul ostatic

Exista o vorba: „in dragoste si razboi totul este permis“. Din nefericire, daca va conduceti viata de cuplu dupa aceasta zicala, dragostea se va transforma in razboi. Nimic nu este mai util intr-o relatie de dragoste decât o atitudine onesta si nimic nu este mai daunator in privinta increderii si a respectului decât absenta acesteia.


Ce anume contribuie la onestitate intr-o relatie? Ea este stabilita pe baza unei intelegeri intre parteneri. Dumneavoastra trebuie sa spuneti: „asta este bine si asta nu este“ in privinta multor probleme. Intr-o relatie de cuplu pot aparea probleme de fidelitate si onestitate. Cum faceti fata neintelegerilor, cum va purtati cu socrii sau cu fostii parteneri si cum va impartiti treburile casnice, sunt probleme care trebuie luate in considerare. Dincolo de acestea se afla o serie de principii general valabile care definesc onestitatea – nu numai in general, dar si in cazul dumneavoastra, in particular.


Apar tensiuni intre parteneri atunci când nu s-a ajuns de la inceput la o astfel de intelegere. In acest caz, primul lucru care trebuie facut este sa va lasati un ragaz, timp in care sa stabiliti unele reguli. Daca nu ati acordat suficienta atentie regulilor din relatia dumneavoastra, este cazul sa o faceti acum.


Discutati amândoi!


Presupunând ca ambii parteneri inteleg care sunt regulile relatiei, luati in considerare si faptul ca nu este firesc ca regulile sa se schimbe in timpul „jocului“. Daca credeti ca un anumit aspect trebuie regândit, asigurati-va ca faceti lucrul acesta ca o echipa. Schimbarea unei intelegeri presupune implicarea si satisfactia ambelor parti. In orice relatie apar multe probleme care nu au o solutie clara, la prima vedere, chiar in contextul unei intelegeri bine puse la punct. Atunci când apare ceva ambiguu, discutati impreuna, cu intelegere. In acelasi fel, evitati atacurile pe furis: aveti o problema de ridicat, dar vreti sa va asigurati ca partenerul reactioneaza asa cum va doriti. Aduceti vorba de acest lucru partenerului dumneavoastra, ceea ce il va face pe acesta sa i se para greu sa va refuze. Este vorba despre un santaj care va submina imediat calitatea relatiei de cuplu. Cât timp sunteti in atac, nu luati prizonieri! Este necinstit sa-i faceti pe copii, pe parinti sau pe prieteni sclavii dorintelor dumneavoastra.


Concluzia este aceea de a va mentine relatia, inca de la inceput, la un nivel cât mai ridicat de incredere si respect reciproc. Doar in acest fel veti avea o baza solida care va va satisface si pe care sa construiti viitorul cuplului dumneavostra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS