16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAurora, o tânara hotarâta sa invinga leucemia

Aurora, o tânara hotarâta sa invinga leucemia

Aurora Ghiorghievici este o adolescenta din Rovinari care a implinit 19 ani. Ca in fiecare an, a petrecut alaturi de colegi si de prietenii apropiati. Acestia i-au urat in primul rând sanatate, aceasta fiind si cea mai mare dorinta a Aurorei, care in urma cu un an si jumatate a fost diagnosticata cu leucemie.


In vara anului 2004, Aurora era o adolescenta demna de invidiat, frumoasa, vesela si sefa de clasa la o scoala de prestigiu din Târgu Jiu, Colegiul National „Ecaterina Teodoroiu“. O raceala aparent banala a adus-o in fata medicilor care, dupa analize amanuntite, au pus un diagnostic cumplit: leucemie limfoblastica acuta.


Parintii si medicii au incercat sa-i ascunda faptul ca are o boala atât de grava, dar Aurora si-a dat singura seama despre ce este vorba. A spus de la inceput ca o sa invinga boala si a ramas la fel de optimista dupa un an si jumatate de tratamente chinuitoare.


Colegii au ajutat-o sa continue scoala


Colegii de clasa ai Aurorei Ghiorghievici i-au fost alaturi nu numai la implinirea a 19 ani, ci pe tot parcursul acestei perioade. Lunile lungi de spitalizare i-au facut pe toti sa creada la un moment dat ca sefa lor de clasa nu-si va putea continua studiile. Ii aduceau insa cursurile in fiecare zi, iar Aurora i-a surprins pe toti când, in fata unei comisii desemnate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, a reusit sa promoveze cu medie foarte buna clasa a XI-a. Acum este in ultimul an de liceu, insa nu este sigura daca va putea sustine examenul de bacalaureat. Depinde foarte mult de evolutia bolii si de cât de bine va raspunde la tratamentul cu citostatice. Aurora Ghiorghievici spune ca toti colegii au fost alaturi de ea. „Ma viziteaza in fiecare saptamâna, imi spun ce se mai intâmpla la scoala, iar doamna diriginta ma suna in fiecare zi“, a spus Aurora, bucuroasa ca toti o sustin.


In asteptarea unui donator compatibil


Desi isi imparte timpul intre spital si casa, Aurora Ghiorghievici este o tânara cunoscuta multor târgujieni. Cazul ei a fost intens mediatizat in urma cu un an de jurnalistii gorjeni, tot din initiativa colegilor sai. Campania umanitara s-a soldat atunci cu strângerea unor sume de ordinul sutelor de milioane de lei, dar un transplant de maduva efectuat in strainatate costa aproximativ patru miliarde de lei. Pentru familia Aurorei, care traieste dintr-un salariu, suma este imposibil de strâns.


Oameni cu suflet i-au promis insa ca-i vor asigura banii pentru operatia in strainatate, cu conditia sa gaseasca donator in tara. Sperantele s-au reaprins in sufletele tuturor, numai ca nici unul dintre cei patru frati ai Aurorei nu a iesit compatibil cu aceasta. Au urmat noi teste, la alti membri ai familiei, dar norocul a ocolit-o pe tânara din Rovinari. Acum Aurora este intr-o baza de date, alaturi de alti pacienti care asteapta donatorul salvator. „Unii asteapta de zece ani…“, a spus Aurora cu tristete, dupa care zâmbetul i-a revenit imediat pe buze. „Nu-mi place sa fiu tratata ca un om bolnav. Am avut eu ghinionul asta, dar sunt sigura ca o sa fie bine“, a afirmat Aurora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII