8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFunctionarii din primarii, cu buzunarele goale

Functionarii din primarii, cu buzunarele goale

Salariatii din opt primarii nu si-au mai luat banii de trei luni. Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vâlcea sustine ca va rezolva problema si oamenii isi vor lua banii inainte de Craciun.


Functionarii publici de la mai multe primarii din judet nu si-au mai luat salariile de doua, trei luni pentru ca fondurile bugetului local s-au terminat. Primarii din aceste localitati au apelat la mila Consiliului Judetean (CJ) Vâlcea, pentru ca angajatii sa-si ia salariile de Sarbatori. Functionarii de la Primaria Horezu nu si-au mai luat banii de doua luni. Gheorghe Nita, edilul orasului, a precizat ca se afla intr-o situatie delicata din cauza salariilor restante. „Nu am mai avut bani la bugetul local ca sa ne luam salariile, dar avem promisiuni de la CJ Vâlcea ca ne ajuta cu o rectificare de buget. Speram ca banii sa vina inainte de Craciun, ca toata lumea are acum nevoie de ei“, a spus primarul. Gheorghe Nita a mai spus ca e la primul mandat si nu s-a mai confruntat cu asemenea probleme. Pentru a achita salariile angajatilor de la Primaria Horezu, pe cele doua luni, conducerea CJ trebuie sa aloce 1,9 miliarde de lei vechi.


Angajatii Primariei Prundeni nu au mai luat salariile de trei luni


Ion Horia Horascu, primarul comunei Prundeni, a precizat ca in institutia pe care o conduce nu s-au mai luat salariile de trei luni. Edilul a declarat ca are nevoie de trei miliarde de lei vechi pentru achitarea lefurilor restante. „La noi, banii nu s-au mai dat cam de mult timp. Promisiuni de la CJ Vâlcea sunt, dar asta nu inseamna ca ne multumim cu ele. Nu am mai fost niciodata in situatia asta, de când sunt primar. Au mai fost cazuri in care salariile au intârziat cel mult o luna, dar nu ca acum“, a spus Ion Horia Horascu. Primarul spera sa primeasca banii inainte de Craciun, pentru ca oamenii au nevoie de salarii ca sa-si faca cumparaturile. „Traim si noi cu speranta. Nu vedeti ca domnul Traian Basescu a zis ca traim bine… Asta e“, a adaugat primarul Horascu. Dumitru Buse, presedintele CJ Vâlcea, a precizat ca in judet sunt opt comune in care angajatii primariilor au de luat salariile din urma. „O sa rezolvam problema si oamenii isi vor primi banii inainte de Craciun. Vom face o rectificare de buget, pe baza unui proiect de hotarâre de guvern, in ultima sedinta a CJ Vâlcea, din 23 decembrie. Salariile pe doua, trei luni nu s-au dat la Prundeni, Horezu si Fauresti, iar in alte localitati sunt restante in ultima luna. Oricum, suma care trebuie alocata ca sa acopere toate salariile este de câteva miliarde de lei vechi“, a declarat Dumitru Buse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS