15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

40 de Mosi Craciun au tulburat linistea in orasul Auckland


40 de barbati deghizati in Mos Craciun, majoritatea aflati in stare de ebrietate, au tulburat sâmbata linistea pe strazile orasului Auckland, din Noua Zeelanda, jefuind magazine, agresând paznici si facându-si nevoile de pe poduri sau pe masinile care treceau, informeaza site-ul Yahoo!News. Potrivit purtatorului de cuvânt al politiei centrale din Auckland, Noreen Hegarty, totul a inceput sâmbata dupa-amiaza, când indivizii au inceput sa arunce cu sticle pe strazi. Mai târziu au mers intr-un parc din centrul orasului, au golit cosurile de gunoi, au acoperit cu graffiti cladirile si au aruncat cu sticle in masini. Intre timp, alti Mosi Craciun au intrat intr-un magazin si au furat cutii de suc si bere. „Au intrat in magazin, au spus «Craciun Fericit!» si au inceput sa fure“, a explicat administratorul magazinului, Changa Manakynda. Doi paznici au suferit leziuni usoare dupa ce au fost atinsi cu sticlele aruncate, a mai spus Hegarty. Trei barbati au fost retinuti si acuzati de tulburarea linistii publice.


O sculptura semnata Henry Moore, furata dintr-un muzeu


O sculptura de bronz a artistului britanic Henry Moore a fost furata de la Fundatia „Henry Moore“ din Perry Green, comitatul Hertfordshire, din vestul Londrei, a anuntat sâmbata politia locala, citata de pagina electronica a cotidianului francez Le Monde. Opera furata, intitulata „A reclining figure“, a fost realizata de artist in 1970 si este estimata la trei milioane de lire sterline. Potrivit anchetatorilor, aceasta sculptura, de peste trei metri lungime, ar fi putut fi luata doar cu ajutorul unui camion, având in vedere dimensiunea si greutatea ei. Fundatia „Henry Moore“ a oferit o recompensa substantiala pentru orice informatie care ar permite prinderea hotilor si recuperarea operei. Nascut intr-o familie de mineri, Henry Moore, decedat in 1986, la vârsta de 88 de ani, a fost un prieten apropiat al lui Brâncusi si a aderat la miscarea suprarealista.


Steguletele masinii lui Kennedy, vândute la licitatie


Cele doua stegulete aflate pe limuzina lui John Kennedy in ziua in care fostul presedinte american a fost asasinat, in 1962, in Dallas, au fost vândute sâmbata cu 450.000 de dolari, in cadrul unei licitatii in New York, informeaza site-ul Yahoo!News. Unul este un steag al Statelor Unite, iar celalalt este insemnul prezidential. Cele doua obiecte au fost punctul de atractie al licitatiei obiectelor personale ale presedintelui, organizata de Casa Guernsey’s. Vânzarea, deschisa joi, a propus peste 1.500 de obiecte care au apartinut sau care au avut legatura cu John si Jacqueline Kennedy. Colectia apartinea lui Robert White, un admirator al lui Kennedy si un apropiat al secretarei fostului sef de stat.


Reese Witherspoon va juca intr-o noua drama


Studiourile Universal Pictures au obtinut drepturile de productie a filmului „Our Family Troubles“, al carui scenariu a fost scris de Don Winston, informeaza site-ul Showbizz. Potrivit revistei Variety, actrita Reese Witherspoon va interpreta rolul principal. Proiectul va fi produs de Type A Film, societatea de productie a actritei. Drama, al carei titlu va fi probabil schimbat, relateaza povestea unei mame tulburate de niste fenomene inexplicabile, ajungând chiar sa se indoiasca de sanatatea ei mintala. Ea va face o fixatie pe legenda „Bell Witch“, convinsa fiind ca un spirit malefic vrea sa-i faca rau fiului sau. Reese Witherspoon a primit o nominalizare pentru rolul lui June Carter, sotia lui Johhny Cash, in filmul „Walk the Line“.


Penelope Cruz – viitor Cavaler al Artelor si Literelor


Actrita spaniola Penelope Cruz va fi ridicata la rangul de Cavaler al Artelor si Literelor la Paris, la inceputul lunii ianuarie 2006, pentru contributia sa adusa cinematografiei, informeaza site-ul Yahoo!News. Potrivit Contactmusic.com, aceasta recompensare va precede lansarea in cinematografe a filmului „Bandidas“, in care Cruz va juca alaturi de Salma Hayek. Filmul, regizat de Joachim Roenning si Espen Sandberg, a fost produs de Luc Besson.


Poze din luna de miere a lui Britney Spears, la licitatie


Fotografii din luna de miere a lui Britney Spears si Kevin Federline au fost scoase la vânzare pe site-ul de licitatii eBay, informeaza Infoshowbizz. 80 de fotografii private din luna de miere a cântaretei au fost puse in vânzare de un american anonim, la pretul de pornire de 3.000 de dolari. Numite „Britney Spears honeymoon pictures – never seen!“, fotografiile ar fi fost facute de un fan in timpul sejurului insurateilor in Insulele Fiji. Deocamdata nu exista nici o dovada ca fotografiile sunt autentice. Vânzarea la licitatie se va incheia pe 20 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS