17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii l-au asteptat pe Mos in uniforma

Elevii l-au asteptat pe Mos in uniforma

Scoala Generala cu clasele I-VIII „Nicolae Gh. Popescu“ din comuna Intorsura, judetul Dolj, a organizat sâmbata programul artistic „Iata, vin colindatori“ dedicat Sarbatorii Craciunului. Manifestarea a cuprins momentul lansarii uniformei scolare, serbarea Pomului de Craciun, intâlnirea cu Mos Craciun si Balul uniformelor scolare.


„De organizarea acestui eveniment nu s-a ocupat numai Scoala din Intorsura. In egala masura s-au implicat si consiliul local, Comitetul Reprezentativ al Parintilor, precum si parohia comunei. Totodata, efortul cel mare a fost depus de copii, care se pregatesc pentru acest moment de mai bine de o luna“, a afirmat Luminita Cauc, directoarea Scolii din Intorsura. Elevii claselor a treia si a cincea au prezentat doua scenete legate de venirea lui Mos Craciun, iar cei ai clasei a saptea au pus in scena Nasterea Mântuitorului Iisus Hristos.


Miss Uniforma


Pe lânga cele trei scenete, un grup de colindatori, pregatit de preotul paroh Ion Pirvu, si un ansamblu de jocuri populare, instruit de Iulica Dinica si acompaniat la fluier si caval de Iulica Milos, au incântat pe toti cei prezenti sâmbata in caminul cultural. „In pregatirea acestui spectacol au fost antrenati 50 de copii de la toate clasele. Trebuie mentionat faptul ca cei mici au pus mult suflet in ceea ce fac azi aici“, a mai spus directoarea Cauc.


Efortul scolarilor nu a trecut neobservat. Copiii au primit cadouri atât din partea comunitatii locale, cât si a viceprimarului comunei. Un moment important al manifestarii a fost prezentarea uniformelor scolare, când, in cadrul Balului uniformelor au fost alese Miss Uniforma, dintre elevele claselor V-VIII, si Miss Boboc dintre cele ale claselor I-IV. „Uniformele au fost realizate cu sprijinul financiar al parintilor, care, intr-o localitate unde veniturile vin doar din agricultura, este unul deosebit“, a precizat Luminita Cauc. Pe lânga aceasta manifestare, pe copiii din Intorsura ii mai asteapta un eveniment: serbarea colegilor mai mici, a celor de la gradinita, care va avea loc pe 21 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS