22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScolile de la tara, pazite de asistatii social

Scolile de la tara, pazite de asistatii social

Inspectoratul Judetean de Politie Gorj le-a cerut primarilor si directorilor de scoli sa ia toate masurile ce se impun pentru limitarea si chiar eliminarea violentei in scoli. Viorel Caragea, adjunctul comandatului IJP Gorj, le-a spus primarilor de comune sa-i puna pe asistatii social sa pazeasca scolile atât ziua, cât si noaptea. „Pâna când guvernul va aproba infiintarea unor posturi de paznic la scoli, trebuie sa ne descurcam cu ce avem“, a spus Caragea. Acesta a mentionat ca sefii de post ii vor contacta pe primari pentru a-i identifica impreuna pe acei beneficiari de ajutoare sociale care au calitatea morala de a face serviciul de paza.


Primarii s-au revoltat insa, spunând ca asistatii social le dau cele mai mari batai de cap. „Daca am ajuns sa pazim scolile cu astfel de oameni, care sunt cei mai nenorociti, nu stiu ce sa mai zic“, a spus Gheorghe Gaspar, primarul comunei Matasari. Nici edilul-sef al comunei Slivilesti nu a fost mai incântat, sustinând ca legea ii obliga pe primari sa organizeze doar serviciul de paza pe timp de noapte. Viorel Caragea si-a mentinut insa punctul de vedere, spunând ca printre asistatii social sunt si oameni de buna calitate, care au avut nesansa de a ramâne fara serviciu. Acestia ar urma sa se ocupe doar de paza bunurilor, nu si de siguranta elevilor.


Gorjul a avut 12 cazuri de violenta in scoli


Politistii gorjeni au cercetat de la inceputul anului 12 cazuri de violenta in scoli, ceea ce plaseaza Gorjul intre judetele linistite din acest punct de vedere. La Târgu Jiu, Motru si Târgu Carbunesti au fost cazuri in care elevii au provocat scandaluri pe fondul consumului de bauturi alcoolice. Tocmai din aceasta cauza, in urmatoarele zece zile, politistii gorjeni vor face razii prin barurile din jurul scolilor, pentru a depista elevii care fumeaza si consuma bauturi alcoolice.


Nici furturile nu au lipsit din scolile gorjene. La Liceul Teologic, doi elevi au sustras poseta unei profesoare chiar din cancelarie. La Motru, o eleva de 16 ani a furat de la colegi un telefon mobil si alte bunuri in valoare de 560 de lei noi.


O situatie aparte s-a inregistrat in luna octombrie la Scoala Generala nr. 5 din Târgu Jiu, unde un elev de 12 ani a fost batut de mama altui elev, necesitând sase zile de spitalizare.


Adjunctul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, Viorel Caragea, a tinut sa sublinieze faptul ca in localitatile puternic afectate de saracie si somaj, cum ar fi Rovinari, Turceni si Matasari, care beneficiaza de o monitorizare speciala din partea politiei, nu au fost semnalate astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU