24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMischie vrea sa scape de dosare

Mischie vrea sa scape de dosare

Baronul de Gorj, Nicolae Mischie, are putine sanse sa scape de dosarele penale deschise pe numele sau, chiar daca sustine ca este imobilizat la pat. In sprijinul acestei afirmatii, sotia sa a depus, joi, la Parchetul Tribunalului Gorj, o serie de adeverinte medicale din care rezulta ca fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) nu se poate deplasa la audieri.


Prim-procurorul Emil Mota a spus ca cererea si actele medicale depuse la Parchet de Sanda Mischie, in numele sotului sau, care este imobilizat la pat, reprezinta un demers legal. Mischie s-a accidentat la un picior in 19 noiembrie si a fost internat in Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor din Bucuresti, cu fractura de glezna. Conform actelor medicale, pentru cel putin 90 de zile el nu va putea sa mearga singur, starea sa de sanatate fiind apreciata ca destul de grava.


Mota a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili daca Mischie mai poate fi audiat sau nu in dosarele in care este acuzat de abuz in functie sau de contrabanda cu masini. Prim-procurorul sustine ca dosarele respective sunt finalizate si au toate probele administrate, din ele lipsind doar declaratiile celui incriminat. Parchetul Gorj a mai avut, in ultimii zece ani, o singura astfel de solicitare, rudele autorului unui accident cerând oprirea anchetei pentru ca barbatul respectiv era alimentat artificial si mentinut in viata cu ajutorul aparatelor.


Mota a mai spus ca, in cazul in care Mischie nu va putea fi audiat, dosarele deschise pe numele sau vor putea fi trimise spre judecata pâna la sfârsitul anului, sansele de suspendare a urmaririi penale fiind apreciate ca destul de mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU