30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalEliberati rând pe rând, dupa ce au epuizat Codul Penal

Eliberati rând pe rând, dupa ce au epuizat Codul Penal

Suspectati de comiterea unor fapte deosebit de grave, membrii unui grup infractional au fost eliberati, rând pe rând, dupa ce politistii au reusit, in iunie, retinerea a zece persoane din banda. In urma cu doua zile, acest scandal a culminat cu punerea in libertate a sefului presupusei gasti care a terorizat Valea Jiului.


Tribunalul Hunedoara a decis, joi seara, eliberarea lui Marcel Ilie, seful unui presupus grup infractional din Valea Jiului, precum si a altor patru membri ai gruparii, arestati in urma cu 6 luni, magistratii considerând ca acestia nu s-au constituit ca grup infractional organizat, precizeaza Mediafax. Decizia nu este insa definitiva, Parchetul Tribunalului Hunedoara putând face recurs impotriva acestei masuri. In urma cu doua zile, mai mult de zece ore, la Tribunalul Hunedoara a avut loc o noua infatisare in procesul presupusilor membri ai grupului condus de Bebe Ilie. Acum sase luni, acesta a fost prezentat instantei de politistii care l-au retinut ca fiind coordonatorul gruparii de infractori periculosi ce ar fi terorizat locuitorii din Valea Jiului. La aceasta infatisare au fost audiati noua martori ai apararii si acuzarii. La finalul procesului, procurorul a cerut mentinerea arestarii preventive pentru inculpati, in timp ce avocatii au cerut eliberarea lor, pe motiv ca nu exista probe care sa indice ca cei incriminati ar fi actionat ca un grup infractional.


Potrivit unuia dintre avocatii apararii, din declaratiile martorilor, chiar si a celor adusi de anchetatori, a reiesit ca in acest caz nu este vorba despre un grup infractional, ci despre mai multe dosare, pentru care in urma cu mai mult timp a fost data solutia de neincepere a urmaririi penale, iar ulterior au fost redeschise. El a sustinut ca, de acum inainte, fiecare dintre inculpati trebuie sa raspunda separat in fata legii pentru acuzatiile ce i se aduc.


Gasca lui „Bebe“ nu prezinta pericol public


Judecatorul a decis eliberarea lui Marcel Ilie, precum si a altor patru presupusi membri ai gruparii. Acesta a motivat ca se considera ca s-a stins rezonanta faptelor acestora si ca ei nu s-au constituit ca grup infractional organizat, urmând ca fiecare sa fie cercetat separat pentru faptele savârsite. Atât Marcel Ilie, cât si alti patru inculpati – Gabriel G., 24 de ani, Ianas C., 29 de ani, Emil Z., 42 de ani, si Alina I., 31 de ani – vor fi eliberati daca sentinta ramâne definitiva. De asemenea, judecatorii au decis revocarea masurii arestarii preventive pentru Alin M., zis „Marinarul“, 30 de ani, din Petrila, tânarul care a primit mandat in lipsa, fiind dat in urmarire prin Interpol. Alte doua persoane, Imre P., zis „Boanghina“, 29 de ani, si Pavel C., 29 de ani, vor ramâne in arest, deoarece acestia sunt considerati un pericol pentru comunitate.


Marcel Ilie, zis „Bebe“, impreuna cu alti zece presupusi membri ai retelei au fost arestati la jumatatea lunii iunie, fiind acuzati de santaj, trafic de persoane, trafic si consum de stupefiante, viol, lipsire de libertate in mod ilegal, ultraj si ultraj contra bunelor moravuri. Dupa trei zile de la arestarea grupului respectiv, patru dintre presupusii membri – Gabriel T., zis „Fantoma“, Ion B., zis „Charlie“, Alin I., zis „Marmudica“, si Constantin I. – au fost pusi in libertate de judecatorii de la Curtea de Apel din Alba Iulia, care au hotarât ca acestia nu prezinta pericol pentru comunitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU