20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSarbatori in case de imprumut

Sarbatori in case de imprumut

Familiile din Uricani care au ramas fara case, dupa inundatiile din vara acestui an, isi vor petrece Craciunul si Revelionul in apartamentele repartizate de primarie si cu speranta ca de anul viitor vor intra in casele lor.


Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani, spune ca o parte a reparatiilor au fost facute si chiar de curând sinistratii au primit si materiale de constructii, iar din primavara incep si lucrarile de reconstructie a caselor luate de apa. „Oamenii si-au reparat deja ceea ce au putut, i-am ajutat cu forta de munca, iar din primavara vor incepe sa lucreze la noile case. Pâna atunci, e drept ca vor petrece Sarbatorile in apartamentele de bloc care le-au fost repartizate“, a sustinut Danut Buhaescu.


Pe raza orasului Uricani, ploile torentiale au inundat câteva zeci de case, au distrus drumurile de acces spre mai multe catune din munte si au izolat zeci de oameni care traiesc in acele zone. Apele si aluviunile riscau sa acopere chiar un sat aflat intre doua culmi, iar membrii familiei Ungurici din Câmpu lui Neag au fost la un pas de a fi inghititi de un munte de noroi. Acesti oameni stau de atunci intr-un apartament de bloc in oras, iar casa si-o vor reface din primavara. In plus, primarul spune ca o buna parte a drumurilor au fost deja reparate si sinistratii au primit ciment, tigle, caramizi si tabla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS