9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Mischie, asteptat zilnic la audieri


Mischie este asteptat zilnic la audieri de politistii gorjeni. Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a emis, pâna acum, cinci citatii pe numele fostului baron de Gorj. In aceasta saptamâna, Mischie a fost citat zilnic pentru a se prezenta la audieri, dar a fost asteptat in zadar de anchetatori. Fostul lider pesedist gorjean a iesit din spital, unde a fost internat cu fractura la picior, si se afla acasa. Politistii nu au mers sa il ancheteze la domiciliu, de teama sa nu fie acuzati de violare de domiciliu. Gheorghe Emil Mota, prim- procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, spune ca daca Mischie nu va fi audiat pâna la sfârsitul acestei saptamâni, dosarul va fi solutionat si fara declaratia acestuia. (A.I.)


Un afacerist si-a rupt piciorul pe treptele prefecturii


Un om de afaceri gorjean si-a rupt piciorul ieri, dupa ce a cazut pe treptele Prefecturii Gorj. Constantin Tein iesea din sediul institutiei si a alunecat pe scarile inghetate. Acesta nu s-a mai putut ridica, iar jandarmul care asigura paza a chemat ambulanta. Dupa zece minute, Tein, care avea dureri insuportabile la picior, a fost luat de ambulanta si transportat la spital, fiind diagnosticat cu fractura. Pe treptele prefecturii se formase o pojghita de gheata, dupa ce in prealabil fusesera spalate. Subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, a spus ca pe treptele respective a fost pusa o mocheta pentru a preintâmpina accidentele de acest gen. „Treptele se spala in fiecare dimineata. Am pus o mocheta, tocmai ca sa nu alunece cineva pe scari. Nu putem fi raspunzatori daca se impiedica cineva. Regret ca s-a intâmplat asa ceva“, a declarat subprefectul. (A.I.)


Sute de gropi de gunoi ilegale in Gorj


Garda de Mediu Gorj nu a autorizat pâna in prezent nici una dintre cele sapte gropi de deseuri menajere care functioneaza in mediul urban. Acestea nu respecta normele de mediu, dar numai la Târgu Jiu, Rovinari si Târgu Carbunesti se fac pasi pentru intrarea in legalitate. Mai mult, de la inceputul anului, comisarii Garzii de Mediu au identificat peste 200 de gropi de gunoi ilegale, majoritatea pe cursurile râurilor. Desi locurile au fost curatate, gunoaiele au reaparut in foarte scurt timp. (R.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS